Yksi heistä on Suomen paras amatöörileipuri: Mukana poliisi, ensihoitaja ja lukiolainen!

Koko Suomi leipoo alkaa MTV3-kanavalla syksyllä 2013 ja silloin 12 intohimoista amatöörileipuria kilpailee siitä, kuka on Suomen paras! Joukossa on vuoden käsityöläiseksi valittu kakkublogisti, leipova poliisi, 17-vuotias lukiolainen, ensihoitaja ja parturi-kampaaja. Tutustu kilpailijoihin!

Anne Kukkohovi on ohjelman juontaja, ja tuomareina nähdään Sami Granroth ja Mika Parviainen. Lue lisää.

Hannu Oja: Poliisin bravuuri on täytekakut

Faktat:

- 48v, Kolarista

- Bravuuri: täytekakut

- Lempiraaka-aine: hedelmät eri muodoissa

Pohjoisin leipuri on kolarilainen, 48-vuotias Hannu. Poliisina työskentelevä mies tulee erittäin hyvin toimeen ihmisten kanssa, ja maine jauhopeukalona on kiirinyt naapurikuntiin asti. Tutustu Hannuun.

Anders Wikström: Harrastanut leivontaa 20 vuotta!

Faktat:

33-vuotias, Västerskog

Bravuuri: täytekakut

Lempiraaka-aine: sitruuna

Tiedottajana työskentelevä Anders kertoo olevansa ei yhtään enempää eikä vähempää kuin erinomainen leipuri ja kondiittori, mikä ei ole ihme, sillä harrastuksen parissa mies on puuhaillut lähes 20 vuotta. Tutustu Andersiin.

Santeri Starck: Parturi-kampaaja rentoutuu leipomalla

Faktat:

23-vuotias, Nokialta

Bravuuri: valkosuklaajuustokakku

Lempiraaka-aine: suklaa

Nokialla parturi-kampaajana työskentelevä Santeri on ollut kiinnostunut leipomisesta aina yläasteajoista lähtien. 23-vuotias mies on vahva esteetikko eli visuaalinen leipoja, joka haluaa leivonnaistensa ehdottomasti näyttävän hyvältä.Tutustu Santeriin.

Ritva Laukkala: Opit isoäitien perua

Faktat:

57-vuotias, Sastamalasta

Bravuuri: marsipaanikakku

Lempiraaka-aine: kerma ja vaahdotettava vaniljakastike

Äidiltään ja isoäidiltään leivonnan perusasiat oppinut nainen harrastaa kakkujen teon lsäksi lukemista, laulamista ja koiran kanssa lenkkeilyä. Tutustu Ritvaan.

Elina Pulli: Kuullaanko varhaiskasvatuksen asiantuntijalta ärräpäitä keittiössä?

Faktat:

49-vuotias, Espoosta

Bravuuri: mustikkainen Brita-kakku

Lempiraaka-aine: kerma

Espoolainen Elina nimeää itsensä aivan tavalliseksi perheenäidiksi, joka tykkää tehdä usein samoja ja hyväksi havaittuja herkkuja. 49-vuotias, yli 20 teosta julkaissut varhaiskasvatuksen asiantuntija on leiponut jo kolmen vuosikymmenen ajan. Tutustu Elinaan.

Sarita Launiala: Psykiatrisella osastolla sairaanhoitajana

Faktat:

31-vuotias, Parolasta

Bravuuri: täytekakut

Lempiraaka-aine: kerma

Parolassa sairaanhoitajana psykiatrisella osastolla työskentelevä Sarita vispaa herkkuja aviomiehelle sekä neljälle lapselleen. Kuten kaikki kilpailijat, on myös 31-vuotias nainen itseoppinut leipuri. Tutustu Saritaan.

Heidi Harjula: Paniikkitilanteessa osaa pelastaa tuhoon tuomittuja tekeleitä

Faktat:

28-vuotias, Kangasalalta

Bravuuri: Macarons

Lempiraaka-aine: suklaa

Erityistaitonaan Heidi pitää sitä, että paniikkitilanteessa hän osaa pelastaa tuhoon tuomittuja tekeleitä hyvin. Zumban ja lukuharrastauksensa lailla leipominen irtaannuttaa arjesta ja luo hyvän syyn kerätä usein yhteen rakkaan perheen ja ystävät. Tutustu Heidiin.

Minna Meriläinen: Värjäsi murtuneilla sormilla 1,5 kiloa marsipaania

Faktat:

28-vuotias, Tampereelta

Bravuuri: täytekakut

Lempiraaka-aine: kanalan tuoreet kananmunat

Tämä nainen omistautuu harrastukselleen: värjätessään 1,5 kiloa marsipaania Minna mursi sormensa kahdesta kohtaa, mutta kivusta välittämättä sitkeä nainen sai tekeillä olleen kakun valmiiksi! Tutustu Minnaan.

Sanna Laukkanen: Ensihoitajalla raikuvat tunteet keittiössä laidasta laitaan

Faktat:

27-vuotias, Porvoosta

Bravuuri: sokerimassakuorrutteiset täytekakut

Lempiraaka-aine: puhtaat, luonnolliset raaka-aineet (esim. voi, kerma ja sokeri)

Sanna pitää leipomista täydellisenä tapana rentoutua, mikä varmasti tuleekin tarpeen, sillä hän työskentelee ensihoitajana ambulanssissa. Intohimo alaan syntyi yläasteaikoina, kun äiti langetti perheen leivontavastuun vaaleaverikölle huomattuaan tyttärensä lahjat. Tutustu Sannaan.

Emma Iivanainen: Vuoden käsityöläinen 2013 ja taidekakkublogisti

Faktat:

25-vuotias, Tampereelta

Bravuuri: tuorejuustolla täytetty porkkanakakku

Lempiraaka-aine: suklaa

Suomen käsityön museo valitsi Emman Vuoden käsityöläiseksi 2013 ja hänen kakkunäyttelynsä on nähtävillä museon tiloissa keväälle 2014 asti. Hiljattain amerikkalaistyylisistä ja visuaalisesti näyttävistä leivonnaisista innostunut nainen haaveilee omasta yrityksestä, joka myy taidekakkuja.Tutustu Emmaan.

Mailis Penttilä: Kovan paineen alla työskentely on etu

Faktat:

24-vuotias, Hauholta

Bravuuri: pähkinä-brownies ja itsetehty jäätelö

Lempiraaka-aine: suklaa

Myyntiedustajana työskentelevän naisen elämään on bloggaamisen ohelle hiljattain tepastellut labradorinpentu, jonka kanssa vapaa-aika kuluu lenkkeillen. Mailis kertoo kovan paineen alla työskentelyn toimivan hänelle usein jopa etuna, mikä on hyvä, sillä naisen tähtäimessä ovat aina mahdollisimman kauniit ja näyttävät leivokset. Tutustu Mailikseen.

Hanna Lindblom: Kilpailun kuopus!

Faktat:

17-vuotias, Helsinki

Bravuuri: vielä etsinnässä

Lempiraaka-aine: suklaa

Kilpailun kuopus on 17-vuotias Hanna. Helsinkiläinen lukiolaisneito kertoo leiponeensa “jo pienestä asti eli melko kauan”. Hannan rakkaus leipomista kohtaan on ymmärrettävää, sillä hän saa siitä virtaa ja sanoo sen pelastavan huonoimmankin päivän. Entinen kilpaluistelija pitää itsensä haastamisesta. Tutustu Hannaan.

Koko Suomi leipoo syksyllä 2013 MTV3-kanavalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat