Mainos

YKL: Ministeriön laskelmat pielessä – katsastusvälin harventamisesta luultua pienempi hyöty, sadat työpaikat vaarassa

Katsastusvälien harventaminen säästää liikenne- ja viestintäministeriön mukaan autoilijoilta jopa 24 miljoonaa euroa vuodessa. Alan etujärjestön mukaan arvio on kuitenkin pielessä. Sen lisäksi uudistuksen uskotaan vaarantavan satoja työpaikkoja.

Yksityisten katsastustoimipaikkojen liitto ry (YKL ry) tarkisti liikenne- ja viestintäministeriön laskelmia katsastusvälien harventamisen vaikutuksesta. Ministeriön mukaan katsastusvälien pidentäminen johtaisi siihen, että katsastuksia tehtäisiin vuosittain noin 580 000 kappaletta vähemmän. Tämä säästäisi ministeriön mukaan suomalaisilta autoilijoilta jopa 24 miljoonaa euroa vuodessa.

YKL:n mukaan todellinen vähenemä on kuitenkin noin 400 000 katsastusta, eikä autoilijoilta säästyvä raha läheskään yhtä suuri. Liitto myös arvioi jopa 450 työpaikan katoavan, kun erityisesti syrjäseuduilla sijaitsevista katsastusasemista osa joutuu lopettamaan toimintansa.

– Hankkeen vaikutusarvioissa ei ole otettu huomioon työttömyydestä aiheutuvia yhteiskunnallisia kustannuksia. Jos näistä tulevista työttömistä noin kolmasosa saisi nopeasti työtä, olisi yhteiskunnallinen kustannus 5–10 miljoonaa euroa vuosittain, YKL ry toteaa liikenne- ja viestintäministeriölle jättämässään lausunnossa.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Lähde: Yksityisten katsastustoimipaikkojen liitto ry

***

0:43

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.