Mainos

YK uhkaa keskeyttää Sri Lankan avustustyön

Paikallisten avustustyöntekijöiden surmaajia ei ole vieläkään saatu kiinni. Sri Lankan hallitus kieltää hallituksen joukkojen syyllistyneen murhiin.

YK on tänään uhannut keskeyttää avustustyöt Sri Lankassa. Uhkauksen taustalla oli se, että tulitaukotarkkailijat epäilevät hallituksen joukkoja 17 paikallisen avustustyöntekijän surmaamisesta elokuun alussa.

Surmatut tekivät töitä ranskalaiselle Action Contre La Faim -järjestölle. Hallitus kiisti syyllistyneensä verilöylyyn, ja vihaiset hallinnon edustajat syyttivät pohjoismaisia tarkkailijoita puolueellisuudesta tamilisissien hyväksi.

YK:n hätäapukoordinaattori Jan Egeland sanoi toimittajille New Yorkissa, ettei järjestöllä ole mitään omaa tietoa tapahtuneesta. Hänen mukaansa YK ei voi kuitenkaan jatkaa alueella, ellei syyllisiä saada vastuuseen avustustyöntekijöiden surmasta.

Sri Lankan hallitus on luvannut tutkia tapahtuneen. Tulitaukotarkkailijoiden johtajan Ulf Henricssonin mukaan tarkkailijoiden on kuitenkin hieman vaikea luottaa tutkimukseen, koska hallitus on osallinen asiassa. Sri Lanka puolestaan vaati tulitaukotarkkailijoilta todisteita syytöksilleen.

- On ennenaikaista syytää hallitusta, jos ei ole todisteita syytteiden tueksi, sanoi hallituksen tiedottaja Keheliya Rabukwella.

EU-maiden eli Suomen, Ruotsin ja Tanskan viimeisetkin tarkkailijat lopettivat työnsä tänään. Tamilien LTTE-järjestö ei halunnut enää taata heidän turvallisuuttaan, koska unioni oli luokitellut järjestön terroristiorganisaatioksi.

Sri Lankassa työskenteli 11 suomalaistarkkailijaa, joista osa palasi jo aiemmin Suomeen. Viimeisten oli määrä saapua kotiin tänä iltana.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.