Mainos

YK:n turvallisuususneuvosto vaatii Israelia vetäytymään

YK:n turvallisuusneuvosto vaati varhain aamulla Suomen aikaa Israelia vetäytymään palestiinalaiskaupungeista viivytyksettä. Turvallisuusneuvoston päätöslauselma oli yksimielinen.

Samalla turvallisuusneuvosto antoi hyväksyntänsä presidentti George W. Bushin päätökselle lähettää ulkoministeri Colin Powell Lähi-itään välittämään kriisissä. Päätöslauselman puolesta äänestivät myös Yhdysvallat ja Syyria. Kyseessä oli jo kolmas kerta kuukauden sisällä, kun Yhdysvallat asettui tukemaan turvallisuusneuvoston Lähi-itää koskevaa päätöslauselmaa. Aiemmin Yhdysvallat on usein tyrmännyt vastaavat esitykset.

Uudessa päätöslauselmassa vaaditaan osapuolia viipymättä toteuttamaan viime lauantaina hyväksytty päätöslauselma. Turvallisuusneuvosto kehotti viikonloppuna kriisin osapuolia tulitaukoon ja vaati Israelin joukkoja vetäytymään palestiinalaiskaupungeista, myös Ramallahista, jossa palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat on Israelin joukkojen piirittämänä.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan arvosteli turvallisuusneuvostolle pitämässään puheessa voimakkaasti Israelia yrityksistä jättää YK:n vaatimukset huomiotta. Hän sanoi ymmärtävänsä israelilaisten vihan ja katkeruuden mutta painotti samalla, että sotatoimilla Lähi-idän kriisiä ei lopeteta.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja