Greta Thunberg rantautui Lissaboniin lähes kolmen viikon purjehtimisen jälkeen – hehkutti iloisena pitkän merimatkan päättymistä

Greta Thunberg tylytti maailman johtajia:"Olette varastaneet unelmani"– näin nuoren ilmastoaktivistin puhe on vastaanotettu 5:32
Ennen Lissabonin matkaa Greta Thunberg arvosteli tiukkaan sävyyn maailman johtajia YK:n pääsihteerin ilmastohuippukokouksessa New Yorkissa.

Ilmastoaktivisti Greta Thunberg saapui tänään alkuiltapäivällä Portugalin Lissaboniin lähes kolmen viikon laivamatkan jälkeen.

Thunberg purjehti paikalle Yhdysvalloista, jossa hän arvosteli tiukkaan sävyyn maailman johtajia YK:n pääsihteerin ilmastohuippukokouksessa New Yorkissa.

Hän näytti Twitter -kuvissaan iloiselta ja kuvien perusteella hän ei ainakaan tunnu kärsivän merisairaudesta.

Thunbergin matka on kerännyt valtavasti mediahuomiota, ja perillä Lissabonissa häntä odotti kymmenien ympäristöaktivistien ja toimittajien joukko. Hänet otti vastaan myös Lissabonin pormestari.

Lissabonista 16-vuotias ruotsalainen jatkaa matkaa YK:n ilmastokokoukseen Madridiin. Tarkempia matkasuunnitelmia ei kuitenkaan ole vielä kerrottu julkisuuteeen.

Kokous alkoi maanantaina ja jatkuu 13. joulukuuta asti. Sen ohjelmassa on muun muassa sopiminen vielä viimeisistä Pariisin ilmastosopimukseen liittyvistä säännöistä.

Lue myös:

    Uusimmat