Mainos

YK: Isisin 12 000 ihmisen joukkohauta paljastui Irakissa

1:32

YK:n raportin mukaan Isis laittoi 12 000 ihmistä joukkohautaan hallitsemillaan alueilla Pohjois-Irakissa. Kuolleiden joukossa oli naisia, lapsia, vanhuksia, vammaisia, sotilaita ja poliiseja.

Video: Isis-johtaja kuoli Afganistanissa aiemmin syksyllä

Yli 200 joukkohautaa on paljastettu Pohjois-Irakissa entisillä Isisin hallitsemilla alueilla, kertoo YK:n raportti. Haudat sisältävät tuhansien ihmisten jäänteet, joiden uskotaan olevan Isisin sotilaallisen sunni-ryhmän uhreja.

Isis hallitsi osia Pohjois-Irakista 2014–2017 ja julisti sen niin kutsutuksi kalifaatiksi. Irakin joukot voittivat Isisin USA:n joukkojen tuella joulukuussa 2017. YK ilmoitti aiemmin, että taisteluissa kuoli lähes 33 000 siviiliä ja haavoittui 55 000.

YK arvioi, että 6 000–12 000 ruumista makaa 200 joukkohaudassa. Kuolemat olivat osa systemaattista ja laajalle levinnyttä väkivalta-kampanjaa. Niitä voidaan pitää sotarikoksina, rikoksina ihmisyyttä vastaan sekä kansanmurhana.

Kolme vuotta Pohjois-Irakissa kestäneen hallintakautensa aikana Isis terrorisoi paikallisia asukkaita ja toteutti julkisia teloituksia opposition edustajia, etnisiä, seksuaalisia ja uskonnollisia vähemmistöjä kohtaan.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja