Mainos

Yhteenveto oikeudenkäynnistä: Porilaistytön kuolemasta kuultiin ristiriitaisia versioita

Kertomukset tapahtumien kulusta 17-vuotiaan porilaisen lenkkeilijätytön kuolinpaikalla jäivät oikeudenkäynnin ensimmäisenä päivänä ristiriitaisiksi.

Syyttäjän mielestä murhasta syytetty 25-vuotias mies on esittänyt useita versioita tapahtumista.  

Murhasyytteen mukaan tytön entinen miesystävä pakotti tammikuun lopussa tytön autoonsa, pahoinpiteli hänet toimintakyvyttömäksi ja ajoi autiotilalle Kokemäelle, jossa murhasi tytön.  

Tytön ruumis löytyi tulipalossa tuhoutuneen ulkorakennuksen raunioista. Syyttäjän mukaan tyttö kuoli vasta tulipalossa. Oikeuslääkäri on lausunnossaan pitänyt tytön kuolemaa henkirikoksena, ja oikeuslääketieteellisen lausunnon mukaan vainajasta löytyi merkkejä bensiinijäämistä.  

Syytetty antoi tänään oikeudessa ymmärtää, että kyseessä oli tapaturma. Mies kertoi menneensä bensiinikanisterin ja tulitikun kanssa autiotilan ulkorakennukseen ja uhanneensa polttoitsemurhalla.

Syntyneessä kamppailussa mies menetti kertomansa mukaan tajuntansa ja havahtui siihen, että rakennus paloi. Syytetty kertoi, että oli yrittänyt pelastaa tyttöä tulipalosta siinä onnistumatta.  

Syyttäjä Kalle Kulmala totesi, että miehen suusta oli kuitenkin esitutkinnassa kuultu toisenlainen kertomus, jonka mukaan tyttö olisi jäänyt tahallaan palavaan rakennukseen. Kulmala oudoksui myös syytetyn muita ristiriitaisia kertomuksia.  

Taustalla seurustelun loppuminen  

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Teon syynä oli Kulmalan mielestä seurustelusuhteen päättäminen, jota mies ei hyväksynyt.

Surmapäivänä hän oli ottanut selville tytön osoitteen ja ostanut kanisteriin bensiiniä sekä köyttä.  

– Hän tarkkaili uhrin taloa ja muun muassa törmäsi autollaan naapurin seinään päivän aikana, kertoi Kulmala.  

Kun tyttö oli lähtenyt lenkille, mies oli pysäyttänyt tämän ja pyytänyt jatkamaan seurustelua. Kulmalan mukaan tyttö ei ollut suostunut siihen, joten mies pakotti hänet auton kyytiin.  

Tytön matkapuhelin lakkasi toimimasta automatkan aikana.

"Suunnitelmallinen teko"  

25-vuotias mies kiistää murhan ja törkeän raiskauksen, josta häntä myös syytetään. Puolustuksen mukaan mies oli masentunut seurustelun loppumisesta ja halusi kostaa tytölle tekemällä itsemurhan.

Oikeudessa tuli ilmi, että mies oli saanut palovammoja rakennuksen tulipalossa.  

– Käynnissä oli jonkinlainen kamppailutilanne. Vastaaja pyrki pelastamaan tytön tulipalosta, syytetyn avustaja Rauli Virtanen sanoi.  

Salissa katsottiin video pelastuslaitoksen tulosta palopaikalle, joka on pimeän ja syrjäisen tien varrella.  

Tytön omaisten asianajajan mukaan video osoittaa, että teko oli hyvin suunnitelmallinen.  

– Paikkaan on menty sillä tarkoituksella, että tyttö ei palaa enää takaisin, asianajaja Veronica Dalenius totesi.  

Myös tytön äitiä kuultiin  

Oikeudessa kuultiin tänään myös surmatun äitiä. Hän kuvasi tytärtään kiltiksi ja tunnolliseksi. Äidin mukaan tytär ei ollut itsetuhoinen.  

Äiti kertoi, että katoamispäivä sujui tavalliseen tapaan. Lenkille lähtenyt tyttö ei kuitenkaan vastannut enää puhelimeensa, kun äiti soitti siihen.

Satakunnan käräjäoikeus jatkaa asian käsittelyä huomenna tiistaina.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.