Mainos

Syyttäjä lenkkeilijätytön julmasta kuolemasta: Kuoli vasta tulipalossa

25-vuotias syytetty ja syyttäjä ovat täysin eri linjoilla siitä, millaiset tapahtumat johtivat 17-vuotiaan tytön kuolemaan.

Miestä syytetään murhasta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä vahingonteosta ja liikennerikkomuksesta. Kihlakunnansyyttäjä Kalle Kulmalan teonkuvauksen mukaan mies ja uhri ovat olleet seurustelusuhteessa, minkä uhri on aiemmin päättänyt. 

Mies on halunnut jatkaa seurustelua. Hän on syyttäjän mukaan lainannut tuttavaltaan tekoa edeltävänä päivänä auton ja ajanut Helsingistä Poriin. Hän on ostanut lähikaupasta bensiiniä, köyden ja taskulampun. Syyttäjän mukaan syytetty on selvittänyt tytön osoitteen ja tarkkaillut kodin lähiympäristöä.

Kun tyttö lähti tapansa mukaan illalla lenkille, syytetty väijyi tyttöä lenkkipolulla. Mies polvistui tytön eteen ja pyysi tätä palaamaan miehen kanssa yhteen, mutta tyttö kieltäytyi ja nosti miehen käsistä ylös.

Tämän jälkeen mies turvautui väkivaltaan, katsoo syyttäjä. Todennäköisesti tyttö ei ole lähtenyt miehen autoon vapaaehtoisesti.

Mies kuljetti työn puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle ladolle. Uhrin omaisten mukaan tytön vastarintaa kuvaa sekin, että matkaan on kulunut kolme tuntia. Matkan aikana epäilty on pysähtynyt moneen kertaan.

Syyttäjän mukaan mies on tahallaan surmannut 17-vuotiaan tytön lyömällä häntä tylpällä esineellä päähän. Tyttö on iskun seurauksena menettänyt tajuntansa. Epäilty on kuristanut uhria köydellä ja peitellyt tämän.

Sen jälkeen hän on kuljettanut tytön Kokemäellä sijainneeseen latorakennukseen. Siellä mies on asetellut uhrin lattialle, valellut hänen päälleen bensiiniä ja sytyttänyt rakennuksen tuleen. Tulipalon syttyessä tyttö on ollut vielä elossa.

Syyttäjä myös vaatii miehelle tuomiota varastorakennuksen tuhoamisesta ja liikennerikkomuksesta. Törkeään raiskaukseen liittyvä syytekohta käsitellään suljetuin ovin.

Syytetyn itsensä mukaan tytön kuolema ei ole tahallinen henkirikos. Hän kertoo aikoneensa tappaa itsensä, ei tyttöä. Oikeuslääketieteelliset tutkimukset kertovat kuitenkin muuta, Kulmala hämmästelee.

– Syytetyn mukaan tämä on se perustelu: uhri on mennyt liekkeihin vapaehtoisesti ja kuollut sinne vapaaehtoisesti.

Juttuun on päivitetty klo 11.20 asianomistajien kommentit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.