"Yhteen pelaajaan ehdittiin olla yhteydessä" – Jere Lehtinen paljastaa, minkälaisia suunnitelmia Leijonien johto oli tehnyt MM-leiritykseen

12:10
Kuka heistä olisi noussut MM-leiritykseen? Leijonien GM Jere Lehtinen kommentoi Urheilusuoran listaa.

Miesten jääkiekkomaajoukkueen leiritys kohti kevättä olisi alkanut tällä viikolla, ellei MM-kisoja olisi peruttu koronaviruksen takia. C Moren Urheilusuora nosti esiin pelaajia, jotka olisi mahdollisesti nähty MM-leirillä.

Maajoukkueen GM Jere Lehtinen kertoo, että Leijonien johto ehti olla yhteydessä yhteen MM-leirille kaavailtuun pelaajaan ennen kuin leiritykset peruttiin. Hän oli Admiral Vladivostokissa pelannut maalivahti Juho Olkinuora, jonka kausi päättyi KHL:n runkosarjaan jo helmikuun lopulla. 

Lehtisen mukaan muuten leiriryhmän kokoaminen oli vielä alkutekijöissään, koska eri sarjojen runkosarjat olivat vielä kesken.

– Runkosarjat alkoivat loppua, alettiin katsoa pudotuspelipareja, mitä oli tulossa. Katsoa, missä vaiheessa joukkueet tippuvat, että mistä tulee ketäkin pelaajia. Totta kai meillä oli ollut pitkä lista koko kauden ja siitä oli sitten tiivistetty. 

Lehtisen mukaan valinta MM-leiritykselle voi olla nuorelle pelaajalle tärkeä ponnahduslauta tulevaisuuteen, vaikkei pelaajaa MM-joukkueeseen valittaisikaan. 

– Kun he tulevat maajoukkueeseen ja tajuavat, että pärjäävät ja pystyvät olemaan hyviä, se on iso asia. 

Toisaalta MM-leiritys voi johtaa myös MM-kisoihin. Se voi olla myös suuri askel seuraavalle tasolle. Lehtinen nostaa esiin Joel Kivirannan, joka viime keväänä kävi läpi koko leirityksen, pääsi MM-kisoihin ja solmi kesällä NHL-sopimuksen Dallas Starsin kanssa.

– Hän näytti heti, että kuuluu sinne ja piti paikkansa loppuun asti. Nyt hän on päässyt jo haistelemaan NHL-menoa.

Yllä olevalla videolla Urheilusuoran asiantuntijat nostavat esiin mahdollisesti MM-leiritykseen pääsemässä olleita pelaajia pudotuspelien ulkopuolelle jääneistä joukkueista.

Urheilusuora päivittäin maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja