Yhdysvaltojen NBA-supertähti rauhoittelee olympiajoukkueen ympärillä myrskyävää kritiikkiä – avausottelusta muodostui pannukakku

8:02
Tulosruutu: Yhdysvallat kärsi avausottelussaan yllätystappion Ranskalle

Yhdysvaltojen koripallomaajoukkueen supertähti Damian Lillard kiistää paniikin ja rauhoittelee joukkueeseen kohdistuvaa kritiikkiä sen hävittyä olympiaturnauksen avausottelun Ranskalle sunnuntaina pistein 76-83.

Neljättä perättäistä olympiakultaa metsästävä Yhdysvallat oli Ranskaa vastaan kaukana parhaasta potentiaalistaan, kun Lillardin ohella supertähdet Kevin Durant ja Devin Booker tuhlailivat heittoja yksi toisensa jälkeen.

– Maajoukkueemme on dominoinut historiassa, ei aina ehkä ihmisiä tyydyttävällä tavalla, mutta meillä on voitokas menneisyys. Et näe usein Yhdysvaltojen maajoukkueen häviävän – etenkään avausottelussa, Lillard kommentoi.

– Monet näkevät tämän maailmanloppuna, mutta työmme ammattilaisina on edustaa maatamme olympialaisissa ja tehdä tarvittava. Pystymme yhä saavuttamaan sen, mitä tulimme tänne hakemaan.

Portland Trail Blazerin tähtipelaaja vakuutti joukkueen tarvitsevan tässä vaiheessa vain hiukan lepoa. 

– Yritämme tällä hetkellä vain liikaa tehdä oikeita asioita sen sijaan, että olisimme omia itsejämme – NBA:n parhaita pelaajia.

Ranska-tappio oli Yhdysvalloille olympialaisissa ensimmäinen sitten vuoden 2004 ja kaikkiaan vasta kuudes turnauksen historiassa.

Tähtisikermällä oli vaikeuksia jo turnauksen alla, kun se hävisi näytösottelut sekä Nigerialle että Algerialle. Yhdysvallat kohtaa seuraavassa ottelussaan Iranin ja Ranska Tshekin. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja