Yhdysvaltojen Louisvillen hyökkääjä ampui työkavereitaan koska ajatteli saavansa potkut – kuvasi tekonsa suoratoistona Instagramissa

Vartalokameraan tallentui järkyttävä tilanne Yhdysvalloissa – nuori kuljettaja kuoli poliisin luotiin 1:09
Tämä järkyttävä tilanne päättyi 17-vuotiaan kuljettajan kuolemaan – videon katsomista ei suositella herkille.

Maanantaina Yhdysvaltojen Kentuckyn osavaltion Louisvillessa tapahtuneessa joukkoampumisessa on kuollut viides uhri. Hän kuoli ampumisessa saamiinsa vammoihin, viranomaiset kertovat.

Poliisi oli saanut maanantaiaamuna paikallista aikaa tiedon, että Old National Bank -pankissa oli hyökkääjä. Tekijä avasi tulen työpaikallaan maanantaiaamuna ja tappoi viisi ihmistä. Tekijä oli aseistautunut kiväärillä. CNN-uutiskanavan viranomaislähteen mukaan ampujan motiivi oli se, että hän oli kuullut saavansa potkut. Uusimpien tietojen mukaan tekijä kuvasi tekonsa suoratoistona Instagramissa.

Louisvillen väliaikainen poliisipäällikkö Jacquelyn Gwinn-Villaroel kertoi aiemmin, että ampumisessa haavoittui kahdeksan ihmistä, joista kolme on kriittisessä tilassa. Yksi heistä on poliisi.

Poliisi ampui 25-vuotiaan tekijän.

Yhdysvalloissa on noin 330 miljoonaa asukasta ja noin 400 miljoonaa asetta. Tappavia joukkoampumisia tapahtuu maassa jatkuvasti.

Gun Violence Archiven mukaan Louisvillen ampuminen oli tämän vuoden 146. joukkoampuminen. Sivusto luokittelee joukkoampumisiksi tapaukset, joissa kuolee tai haavoittuu vähintään neljä ihmistä. Mukaan ei lasketa ampujaa.

Yritykset kiristää aselakeja ovat vuosien ajan törmänneet republikaanien vastustukseen. Tilannetta ei ole ratkaissut sekään, että toistuvat ampumiset herättävät kansassa raivoa.

Lue myös:

    Uusimmat