Yhdysvaltain Louisvillessä ampumavälikohtaus: Useita kuollut ja joutunut sairaalaan

Yhdysvalloissa neljä ihmistä on kuollut ja ainakin kahdeksan joutunut sairaalahoitoon Kentuckyn Louisvillessä. Asiasta kertoo poliisi.

Loukkaantuneiden joukossa on kaksi poliisia.

Poliisi kertoo Twitterissä, että neljän uhrin lisäksi epäilty ampuja on kuollut. Alun perin poliisi ilmoitti uhrimäärän olevan viisi mutta tarkensi myöhemmin, että luvussa on mukana myös hyökkääjä.

Poliisi selvittää, ampuiko epäilty itse itseään vai kuoliko tämä poliisin luotiin.

Poliisi oli saanut aamulla paikallista aikaa tiedon, että Old National Bank -pankissa oli ollut hyökkääjä. Ensimmäisten poliisien kerrotaan olleen paikalla minuuteissa.

Tapauksen vuoksi pankilla aloitettiin mittava poliisioperaatio. Mediatietojen mukaan jotkut ihmiset olivat onnistuneet telkeytymään pankkiholviin ja ottamaan poliisiin yhteyttä sieltä käsin.

Aseväkivalta valtava ongelma

Yhdysvalloissa on noin 330 miljoonaa asukasta ja noin 400 miljoonaa asetta. Tappavia joukkoampumisia tapahtuu maassa jatkuvasti.

Yritykset kiristää aselakeja ovat vuosien ajan törmänneet republikaanien vastustukseen. Tilannetta ei ole ratkaissut sekään, että toistuvat ampumiset herättävät kansassa raivoa.

Gun Violence Archiven mukaan Louisvillen ampuminen oli tämän vuoden 146. joukkoampuminen. Sivusto luokittelee joukkoampumisiksi tapaukset, joissa kuolee tai haavoittuu vähintään neljä ihmistä. Mukaan ei lasketa ampujaa.

Lue myös:

    Uusimmat