Yhdysvaltalaisalus teki jättimäisen huumetakavarikon – kalastusalus täynnä epäilyttäviä Juhla Mokka -paketteja, näin Paulig kommentoi

Omaninlahdella on tehty valtava huumetakavarikko, tiedottaa Yhdysvaltain laivasto. Suomalaisittain asian tekee mielenkiintoiseksi se, että huumeet oli kuvan perusteella pakattu suomalaisiin Juhla Mokka -kääreisiin.

Yhdysvaltojen laivasto tiedottaa maan rannikkovartioston aluksen takavarikoineen huumeita 33 miljoonan dollarin arvosta Omaninlahdella. Huumeet löytyivät kalastusaluksen kyydistä kansainvälisillä vesillä.

Tiedotteen mukaan aluksen kyydissä oli noin neljä tonnia hasista ja 512 kiloa metamfetamiinia.

USA:n laivasto julkaisi tiedotteen yhteydessä aluksen kannelta kuvan, jonka kuvatekstissä sanotaan kyseessä olevan laittomien huumeiden lasti. Sen etualalla makaa suuri määrä suomalaisille tutun näköisiä paketteja. 

"Brändiämme on hyödynnetty rikolliseen toimintaan"

Paketit näyttävät ensi alkuun tavallisilta Juhla Mokka -kahvipaketeilta, jotka eivät tarkemmin katsottuna ole kuitenkaan aivan kaupan hyllyltä poimittuja. Juhla Mokan kääreitä on kuvan perusteella vain käytetty huumeiden pakkaamiseen.

– Olemme tietoisia uutisesta. On valitettavaa, että brändiämme on hyödynnetty rikolliseen toimintaan. Meillä ei ole asiasta enempää tietoa, Pauligin viestinnästä kommentoidaan MTV Uutisille.

Takavarikon tehnyt Yhdysvaltain rannikkovartioston alus USCGC Emlen Tunnell toimii Britannian laivaston johtamassa liittoumassa, joka etsii ja takavarikoi laittomia huumausaineita alueella.

Tiedotteesta ei käy ilmi, mitkä olivat aluksen lähtöpaikka tai määränpää.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja