ISW: Wagner-ryhmän tuki Venäjän armeijalle rakoilee

Tällainen on väitetysti Zelenskyiä metsästänyt, Putiniin kytkeytynyt ja Syyriassa vaikuttanut Wagner-ryhmä 1:58
Tällainen on väitetysti Zelenskyiä metsästänyt, Putiniin kytkeytynyt ja Syyriassa vaikuttanut Wagner-ryhmä

Yhdysvaltalaisen ajatushautomon Institute for the Study of War (ISW) mukaan Wagner-palkkasotilasryhmän tuki Venäjän puolustusvoimille rakoilee.

Ajatushautomon mukaan Wagnerin johtaja, rahoittaja, ”Putinin kokkinakin” tunnettu Jevheny Prigozhin kritisoi armeijan tehottomuutta erilaisissa sosiaalisen median kanavissa, kuten Telegramissa. Kritiikki koostuu myös laajemmin yhteiskunnallisiin kysymyksiin, jotka voivat ajatushautomon mukaan epäsuorasti heikentää Kremlin hallintoa.

Ajatushautomon mukaan Prigozhin on antanut totuudenmukaisen, realistisen tilannekuvan Bahmutissa käytävistä taisteluista. 

"Ukrainalaiset eivät halua antautua"

Prigozhin toteaa, että ukrainalaiset sotilaat eivät halua antautua alueella. Prigozhinin mukaan alueella toimii ainoastaan Wagner-palkkasotilasryhmän joukkoja. Hän kiistää, että ”Donetskin kansantasavallan” joukkoja taistelisi alueella. Prigozhin myös vastaa kysymykseen siitä, avustaako Venäjän puolustusministeriö taloudellisesti Wagner-ryhmää toteamalla, että hän rahoittaa kaikki joukkojensa varusteet täysin.

ISW on todennut jo aikaisemmin, että Prigozhin pyrkii luomaan eroa Wagner-ryhmän ja Venäjän armeijan välillä. Prigozhinin pyrkimys luoda vahvempaa asemaa Venäjän puolustusministeriötä kritisoivilla lausunnollaan voi ajatushautomon mukaan johtaa siihen, että Venäjän hallinnon vahvuus rakoilee.

Jopa Putinin Wagner-palkkasotilaiden taistelutahto surkealla tasolla kovasta palkasta huolimatta, CNN-jättiselvitys paljastaa 3:35
Jopa Putinin Wagner-palkkasotilaiden taistelutahto surkealla tasolla kovasta palkasta huolimatta, CNN-jättiselvitys paljastaa

Lue myös:

    Uusimmat