Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs toi yleiskokouksessa esiin Putinin uhkailut vallata Suomi ja Ruotsi

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Linda Thomas-Greenfield toi yleiskokouspuheessaan lyhyesti esiin Venäjän presidentti Vladimir Putinin uhkailut vallata Suomi ja Ruotsi.

Puheesta ei käy ilmi, mihin Thomas-Greenfield tarkalleen viittaa. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova on aiemmin lausunut, että Suomen ja Ruotsin liittymisellä Natoon olisi sotilaallisia ja poliittisia seurauksia.

"Venäjän toimet ovat vastoin kaikkea, mitä tämä YK edustaa"

Thomas-Greenfield kuvasi puheessaan tilannetta Ukrainassa. Hän sanoi, että Putin jatkaa tilanteen kiihdyttämistä. Tässä yhteydessä Thomas-Greenfield listasi Suomeen ja Ruotsiin liittyvät uhkailut sekä Putin päätöksen määrätä Venäjän ydinasevalmius hälytystilaan.

–  Sodan jokaisessa vaiheessa Venäjä on pettänyt Yhdistyneet kansakunnat. Venäjän toimet ovat vastoin kaikkea, mitä tämä elin edustaa, Thomas-Greenfield jatkoi.

YK:n yleiskokous hyväksyi keskiviikkona ylivoimaisella ääntenenemmistöllä päätöslauselman, jossa Venäjää vaaditaan vetämään heti joukkonsa Ukrainasta. Päätöslauselman puolesta äänesti 141 ja vastaan viisi.

Vastaan äänestäneiden joukossa olivat Venäjän lisäksi Eritrea, Pohjois-Korea, Syyria ja Valko-Venäjä.

Äänestämästä pidättyi 35 maata, joiden joukossa olivat muun muassa Kiina, Intia ja Pakistan.

Päätöslauselmassa tuomitaan voimakkaasti hyökkäys Ukrainaan sekä tuomitaan niin ikään Putinin päätös määrätä maan ydinasevalmius hälytystilaan.

Thomas-Greenfieldin puheesta uutisoi aiemmin ainakin Ilta-Sanomat.

Mikä muuttuisi jos Suomi olisi Natossa? 

4:52

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja