Mainos

Sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltain vaaleihin? Senaatin tiedustelukomitea tutkii väitteet hakkeroinnista

Yhdysvaltain senaatin tiedustelukomitea sanoo tutkivansa väitteet Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Tutkinnan aloittamista asiasta tukivat tutkintakomitean paneelin demokraatit ja republikaanit. 

Paneelin mukaan sekä maan väistyvän presidentin Barack Obaman että tulevan presidentin Donald Trumpin hallintoa voitaisiin pakottaa todistamaan hakkerointiepäilyihin liittyen. 

Komitea sanoo, että suurin osa työstä tehdään salassa julkisuudelta, jotta salassa pidettäväksi luokiteltuja tietoja pystytään suojelemaan.  

– Komitea seuraa tietoa sinne, mihin se ikinä johtaakaan. Toteutamme tämän tutkinnan nopeasti ja teemme sen oikein, komitean tiedotteessa sanottiin.   

Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset julkaisivat viime viikon perjantaina raportin, jonka mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin henkilökohtaisesti määräsi toteutettavaksi vaikuttamiskampanjan, jolla pyrittiin vaikuttamaan Yhdysvaltain presidentinvaalien tulokseen.

Hakkeroinnilla ja median manipuloinnilla pyrittiin tiedusteluraportin mukaan haittaamaan demokraattiehdokas Hillary Clintonin kampanjaa. 

Venäjä on kiistänyt useaan kertaan syytökset. Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisten julkaisemaan raporttiin Venäjä reagoi kutsumalla vaalihakkerointisyytöksiä perusteettomiksi ja amatöörimäisiksi. 

– Näille perusteettomille syytöksille ei ole mitään todisteita, ja ne on toteutettu amatöörimäisellä ja tunteenomaisella tavalla, Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille Moskovassa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.