Yhdysvaltain ilmavoimien koneesta putosi mitä todennäköisemmin ihmisiä Afganistanissa – videota ei suositella herkille

Ilmaan nouseesta Yhdysvaltain ilmavoimien koneesta putosi mitä todennäköisemmin alas ihmisiä Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa eilen Talebanien otettua vallan, kertovat uutistoimistot.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ei ole pystytty varmentamaan, ovatko ympäri maailmaa levinneissä videoissa havaitut ilmassa putoavat kohteet ihmisiä vai jotain muuta.

Toisilla viraaliksi muuttuneilla videoilla on nähty, kuinka useat ihmiset tarttuivat Yhdysvaltain ilmavoimien lähdössä olleeseen koneeseen Kabulin lentokentällä 16. elokuuta.

Paikallinen uutistoimisto Asvaka on kertonut, että jotkut lentokoneen ulkopuolella roikkuneet ihmiset putosivat alas pian koneen ilmaannousun jälkeen. Virallista vahvistusta tälle ei kuitenkaan ole.

Videolta on pystytty tarkistamaan lentokoneen moottoreiden lukumäärän, koneen korin, muodon ja värin perusteella, että kone vastaa useita sosiaaliseen mediaan julkaistuja videoita.

Kaaos valtasi lentokentän

Tuhannet siviilit ovat yrittäneet epätoivoisesti paeta Afganistanista sen jälkeen, kun Taleban valloitti maan pääkaupungin.

Eilen maanantaina Kabulin lentokenttä oli ajoittain täyden kaaoksen vallassa. Aiemmin on julkaistu videoita, joilla sadoittain ihmisiä pyrki kentällä olleen lentokoneen kyytiin ruuman avonaisesta luukusta.

Myöhemmin on uutisoitu, että ääriään myöten täyttyneen Yhdysvaltalaisen sotilakuljetuskoneen kyydissä oli kaikkiaan 640 afgaanistanilaista.

Lue myös:

    Uusimmat