Yhdysvalloissa kadonneen tytön mysteeri ratkesi Netflix-sarjan ansiosta – ehti olla kateissa kuusi vuotta

Kuusi vuotta kateissa ollut tyttö löydettiin Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun hänet tunnistettiin Netflix-sarjan avulla.

Heinäkuussa 2017 Ryan Iskerka oli noutamassa tytärtään Kayla Unbehaunia tämän äidin Heather Unbehaunin luota Yhdysvaltain Illinoissa sijaitsevassa South Elginin kylässä.

Kaylan äiti oli hävinnyt huoltajuuskiistan ja Iskerka oli saanut Kaylan täyden huoltajuuden, kertoo yhdysvaltalaismedia CBS. Äiti sai tavata lastaan valvotusti joka toinen viikonloppu.

Perille päästyään Iskerka sai tietää, etteivät retkeilemään lähteneet äiti ja tytär olleet koskaan palanneet kotiin.

Kaylan etsinnät aloitettiin välittömästi, ja niitä jatkettiin vuosia tuloksetta. Kayla oli kadotessaan yhdeksän vuotta vanha.

Ratkaiseva vihje Netflix-sarjasta

Kuin ihmeen kaupalla poliisi on löytänyt nyt 15-vuotiaan Kaylan yli 1 000 kilometrin päässä katoamispaikastaan Yhdysvaltain itärannikolla sijaitsevasta Pohjois-Carolinan osavaltiosta. Asiasta kertovat esimerkiksi brittilehti Telegraph ja yhdysvaltalaismedia CBS.

Telegraphin mukaan Pohjois-Carolinan Ashvillessa sijaitsevan kaupan omistaja oli nähnyt Kaylan suoratoistopalvelu Netflixin julkaiseman Unsolved Mysteries -dokumenttisarjan jaksossa.

Ohjelman ansiosta kauppias tunnisti Kaylan ja ilmoitti havainnostaan poliisille.

Telegraphin mukaan poliisi otti Kaylan huostaan. Kaylan äiti Heather pidätettiin, ja häntä syytetään lapsikaappauksesta.

Katoamisilmoituksia Kaylasta julkaissut National Center for Missing & Exploited Children jakoi Kaylan isän Ryan Iskerkan helpottuneet terveiset Twitterissä.

– Olen ikionnellinen, että Kayla on turvallisesti kotona. Pyydämme yksityisyyttä tutustuessamme uudelleen ja totutellessamme tähän uuteen alkuun, Iskerka sanoo.

Katso alla olevasta videosta tiivistettynä, miten kadonneen tytön mysteeri ratkesi. Voit katsoa lisää lyhyitä uutisvideoita MTV Uutisten sosiaalisen median kanavissa @mtvuutiset.

Uutista päivitetty 20.5. kello 14.43: Korjattu leipätekstiin tieto, että katoaminen tapahtui heinäkuussa, ei kesäkuussa. 


Lue myös:

    Uusimmat