Mainos

Yhdysvallat: Pakotelisäykset jatkoa aiemmalle linjalle

Venäjän-vastaisen pakotelistan täydennyksillä on tarkoitus pitää kiinni Yhdysvaltain olemassa olevasta pakotepolitiikasta, sanoo erityislähettiläs Daniel Fried Yhdysvaltain ulkoministeriöstä.

Yhdysvallat laajensi torstaina Venäjän-vastaisia pakotteitaan uusiin henkilöihin ja yrityksiin. Pakotelistalla ovat muun muassa liikemiehet Roman Rotenberg ja Kai Paananen.

Friedin mukaan lisäykset perustuvat arvioon, jossa katsottiin rahavirtoja ja muita käytössä olevia tietoja. Tavoitteena on taata jo aiemmin asetettujen pakotteiden toteutuminen.

– Nämä eivät ole uusia sanktioita. Yhdysvaltain tavoitteena on pitää kiinni sanktioista jäljittämällä sanktioiden kiertäjiä sekä yhteyksiä jo sanktioiden kohteina oleviin venäläisyrityksiin, sanoi Fried.

Lisäksi hän mainitsi, että jäljityksen kohteena on ollut myös Ukrainan ex-presidentti Viktor Janukovitshin hallinnossa toimineita sekä "joitakin kohteita" Krimillä.

Friedin mukaan pakotteet eivät varsinaisesti kohdistu Suomeen maana. Hänen mukaansa Yhdysvaltain ja Suomen väliset suhteet ovat kunnossa.

– Emme näe tämän liittyvän Suomen ja Yhdysvaltain välisiin suhteisiin. Pidämme Suomea hyvänä ystävänä ja partnerina. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.