Yhdysvallat haluaa aloittaa DNA-testit siirtolaisille – "Osa aikuisista siirtolaisista on väittänyt valheellisesti lasten olleen heidän sukulaisiaan"

Meksikonrajalla jo on aitaa yli 1000 kilometrin matkalla – kiista Trumpin muurista on ajanut Yhdysvallat pattitilanteeseen 1:05
Muuria on rakennettu USA:n ja Meksikon rajalle jo yli tuhannen kilometrin matkalle.

Rajaviranomaiset haluavat aloittaa DNA-testit siirtolaisten sukulaisuussuhteiden todistamiseksi.

Yhdysvaltain rajaviranomaiset suunnittelevat siirtolaisten DNA-testausten aloittamista arvioidakseen, ovatko rajalle tulevat aikuiset ja lapset sukua toisilleen. Asiasta kertoo kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeriö.

Viranomaisten mukaan osa aikuisista siirtolaisista on väittänyt valheellisesti joidenkin lasten olleen heidän sukulaisiaan, jotta he ovat päässeet mahaan. Uusien testien tarkoituksena on estää tämä.

Pikainen DNA-testi on tarkoitus ottaa poskesta. Jos väitteet sukulaisuussuhteesta ovat valheellisia, valehtelijoita vastaan nostetaan syytteet.

Lokakuun ja maaliskuun välillä lähes 190 000 ihmistä saapui Yhdysvaltoihin perhesiteisiin perustuen ilman tarvittavia maahanmuuttodokumentteja, ilmenee tullin ja rajavalvonnan tilastoista.

Kotimaan turvallisuudesta vastaavan ministeriön mukaan kyselyt ja muut tutkimukset paljastivat, että yli tuhat väitetyistä perhesiteistä ei ollut sellaisia kuin oli kerrottu.

Ministeriön virkamiesten mukaan uudessa ohjelmassa halutaan arvioida, ovatko rajalla tehtävät DNA-pikatestit järkeviä. DNA-testit keskittyvät todentamaan lapsi-vanhempi-suhteita, ei muita perhesiteitä.

Lue myös:

    Uusimmat