Yhden illan jutulla suuret seuraukset – mies syyttää elämänsä pilaamisesta: "Minusta tuntui kuin hän olisi suunnitellut sen"

Patrickin elämä ei ole ollut entisensä sen jälkeen, kun hän tapasi kasvokkain alunperin netissä tapaamansa naisen.

Australian laissa todetaan, että lapsen biologisen isän tulee maksaa elatusmaksuja siihen asti, kun lapsi täyttää 18 vuotta. Kritisoijat haluaisivat tietää, voiko yhden illan juttua tai paria Tinder-treffiä pitää suostumuksena isyyteen.

Patrick (nimi muutettu) pohtii taatusti samaa. Juteltuaan erään naisen kanssa muutaman kuukauden ajan netissä, australialaismies tapasi hänet vihdoin kasvokkain. Yksi drinkki vaihtui useammiksi, eikä miehen elämä ole sen jälkeen ollut entisensä, kertoo News.com.au.

"Toivon, että minut olisi pysäytetty"

Vuosi oli 2010. Patrick ajoi tapaamaan naista 250 kilometrin päähän. Pari kävi drinkeillä ja loppuillasta he päätyivät naisen ystävän luo, jonne tällä oli avaimet. 

– Nautin paljon alkoholia. Toivon oikeastaan, että minut olisi pysäytetty rattijuopumuksesta. Tiedän, ettei minun olisi pitänyt ajaa, toivon, että minut olisi siksi pysäytetty, Patrick kertoo.

Seuraavana päivänä Patrick heräsi lounasaikaan ja lähti kotiin. Hän kertoo viestittäneensä naiselle muutaman kerran, mutta tämä ei vastannut viesteihin.

– Oletin, ettei hän ollut kiinnostunut minusta.

Non kolme kuukautta myöhemmin nainen kuitenkin lähetti viestin.

– Olin töissä. "Meidän pitää puhua kiireesti", hän kirjoitti.

Patrick kertoo lukeneensa sanoja sydämen sykkeen noustessa. Hän tiesi, mitä asiaa naisella oli. Niinpä mies soitti naiselle, joka vastasi välittömästi.

"Olen raskaana", nainen kertoi.

"Selvä. Mistä tiedät, että se on minun?" Patrick sai kysyttyä.

"En tiedäkään, että se on sinun."

"Joten et tiennyt, että olit raskaana neljän tai kahdeksan viikon jälkeen, mutta nyt 12 viikon jälkeen päätät kertoa minulle?"

– Minusta tuntui kuin hän olisi suunnitellut sen, Patrick sanoo.

Patrick kehotti naista pohtimaan tarkkaan, mitä aikoisi tehdä. Päätöksellä olisi pitkäkestoisia vaikutuksia kummankin elämään. Nainen löi luurin Patrickin korvaan.

– En kuullut hänestä mitään ennen kuin vasta yhdeksän kuukautta sen jälkeen, kun poikani oli syntynyt.

Rahaa paloi tuhansia hetkessä

Patrick oli viettämässä koti-iltaa uuden avopuolisonsa kanssa, kun ovelle koputettiin. 

Uusi puoliso tiesi tapahtuneesta.

– Olin maininnut yhden illan juttuni jälkeisesti puhelusta, ja hän oli kohauttanut olkapäitään ihmetellen, millainen nainen tekisi sellaista.

Ovella mies kysyi Patrickin nimeä, ja kertoi tuovansa haasteen.

Patrick ja kumppani istuivat sohvalla tyrmistyneenä viitisen tuntia.

Ennen joulua Patrick teki DNA-testin, ja odotteli tuloksia tammikuun 20. päivään. Testi maksoi miehelle 2000 dollaria. Lisäksi lakimiehen palveluihin upposi 5000 dollaria.

Elatuksia mies joutui maksamaan takautuvasti lapsen syntymästä. Hetkessä mies oli joutunut pulittamaan 12 000 dollaria.

Patrick oli kauhuissaan ja huolissaan. Miten hänellä olisi varaa asuntolainaan, laskuihin ja vielä tähän uuteen menoerään?

Ei hänellä ollutkaan. Hän joutui vuokraamaan asuntonsa muille. Patrick muutti kumppaninsa kanssa vanhemmilleen. Töissä alkoi kulkea huonosti, ja mies joutui irtisanoutumaan.

"En ole nähnyt kertaakaan"

Patrickin mukaan viime vuodet ovat olleet vaikeita mielenterveydenkin kannalta, eikä hän tiedä, kuinka jaksaa seuraavat 12 vuotta.

– Miksi maksan sataprosenttista elatusmaksua? En ole nähnyt häntä kertaakaan, mies manaa.

– Kumppanini pakkasi tavaransa ja lähti viime vuonna. Eromme sujui hyvissä merkeissä. Yritimme saada sen toimimaan neljä tai viisi vuotta, mutta minulla ei ollut rahaa tehdä mitään. Ensin meillä oli oma asunto, sitten muutimme vanhemmilleni ilman rahaa.

Patrick ei ihmettele, että miehet vastaavissa tilanteissa luovuttavat uuden parisuhteen suhteen.

– Tässä vanhentuneessa järjestelmässä on jotain pahasti vialla. Se ei toimi modernissa yhteiskunnassa, jossa niin moni parisuhteista ei kestä. Saati sitten minun tilanteessani. Miten tämä voi olla oikein?

"Olen menettänyt kaiken toivon"

Tilanne on vaikuttanut myös miehen terveyteen. Hän kuitenkin treenaa ja joogaa paljon, eikä juo alkoholia lainkaan.

– Teen kaikkeni pitääkseni mielenterveyteni niin vahvana kuin mahdollista. Mitäpä ne raukat, joilla ei ole sitä? Tai joilla ei ole vanhempien tukea?

– Olen luovuttanut. Maksan elatuksia, ja toivon, että jonain päivänä poikani tulee etsimään minua.

– Olen menettänyt kaiken toivon –  politiikkaan, järjestelmään, elämään.

Lähde: News.com.au

**

8:43

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja