Mainos

Yhden illan juttu tai rento seksisuhde voikin muuttua oikeaksi parisuhteeksi – mistä tietää, että kannattaa kokeilla?

Saatat ajatella, että satunnainen seksituttavuus jää yhden illan kohtaamiseksi, mutta kannattaa ehkä antaa mahdollisuus jollekin syvemmälle.

Kun Tyler Holmes tapasi Tori McDonough -nimisen naisen Tinderissä, hän ei etsinyt vakavaa parisuhdetta. Muutaman kuukauden flirttailevien viestien jälkeen pari tapasi päivällisen merkeissä, mutta sopi, että tapaamisen tarkoitus oli van varmistaa toisen luotettavuus.

– Ajatus oli edetä lopulta kohti jotain epämuodollista, mutta ei ollut tarkoitus, että mitään tapahtuisi ensimmäisellä tapaamisella, Holmes kertoo Men's Health -sivustolla.

Pian kävi kuitenkin ilmi, että parilla oli paljon yhteistä. Päivällisen jälkeen he suuntasivat vielä jäätelölle, ja lopulta Holmesin luo. Pari harrasti seksiä, ja huomasi, että heillä oli voimakas seksuaalinen kemia. Seuraavien neljän kuukauden ajan he harrastivat seksiä, kunnes eräänä päivänä Holmes tajusi ihastuneensa seksikumppaniinsa, jonka kanssa keskustelut olivat tapaamisten yhteydessä syventyneet.

Pariskunta on seurustellut siitä asti.

"Muuttuu paremmaksi"

Seksisuhteen muuttuminen parisuhteeksi voi kuulostaa oudolta. Erilaisten deittisovellusten myötä tilapäisen seksikumppanin löytäminen on helpompaa kuin koskaan. Mutta monissa tapauksissa huoleton seksi voi todella muuttua joksikin vakavammaksi. Pari vuotta sitten biologinen antropologi, Helen Fisher, kertoi radio-ohjelmassa vieraillessaan, että arviolta jopa 30 prosenttia parisuhteista on alkanut yhden illan jutusta.

Vaikka usein ajatellaan, että erityisesti miehet ovat yhden illan juttujen perään, Match-sivuston kyselyn mukaan amerikkalaismiehet haluavat satunnaisen seksin muuttuvan parisuhteeksi kolme kertaa todennäköisemmin kuin amerikkalaiset naiset.

Yksi selitys tälle voi olla se, että vaikka ihmiset kokeilevatkin satunnaisia seksisuhteita, he alitajuisesti etsivät koko ajan parisuhdetta, pohtii Grant Langston deittisivusto eHarmonylta Men's Health -sivustolle.

Matchin kyselyn mukaan miehet uskovat 43 prosenttia naisia todennäköisemmin, että seksi kasvattaa vahvaa henkistä yhteyttä. Seksin harrastaminen pian tapaamisen jälkeen voikin todella tehdä juuri näin, sillä siinä on päästy yli jo yhdestä suuresta epämukavuustekijästä ja näyttäydytty toiselle alasti.

– Tiedät jo, millainen tuo ihminen on sängyssä. Kun opitte tuntemaan toisianne, se vain muuttuu paremmaksi, ja tulee enemmän tunteita. Pääset oikeasti tutustumaan tuohon ihmiseen, miehiä parisuhdeasioissa auttava Sameera Sullivan kertoi Men's Healthille.

Langston puolestaan muistuttaa, että parisuhteen muodostumiseen vaikuttavat toki monet tekijät. Puhdas onni, oikea ajoitus ja yhteensopivus vaikuttavat kaikki osaltaan siihen, voiko yhden illan jutusta muodostua vakava parisuhde. Myös seksin aikana vapautuvat hormonit voivat luoda yhteenkuuluvuden tunnetta.

Ennen kuin alkaa kuitenkaan haikailla omasta yhdestä illan jutustaan mitään sen vakavampaa, kannattaa muistaa, etteivät kaikki etsi tai halua parisuhdetta.  Jotkut voivat aidosti etsiä vaikkapa juuri deittisovellusten kautta pelkästään lyhytaikaista seksikumppania.  Jos huomaat haaveilevasi seksikumppanistasi parisuhde mielessäsi, kannattaa hänen tunteistaan ottaa pian selvää ennen kuin ajaudut syvemmälle ihastuksen tunteisiin.

Kevyt tapailu muuttui avioliitoksi

Men's Health kertoo myös toisesta onnistuneesta parisuhteesta. Mark Black on ollut Mary-vaimonsa kanssa naimisissa jo 29 vuoden ajan.  Black voi allekirjoittaa väitteen siitä, että keveäksi tarkoitettu suhde voikin muuttua oikeaksi suhteeksi.

Pariskunta tapasi aikoinaan kahdesti. Kerran ohimennen minnesotalaisella rannalla Markin ollessa 20-vuotias. Seuraavan kerran he tapasivat viisi vuotta myöhemmin, alkoivat juttelemaan ja aloittivat lopulta rennon tapailusuhteen. Jo kerran eronnut Mark oli vakuuttunut siitä, ettei menisi enää koskaan naimisiin. Mitä enemmän hän kuitenkin vietti aikaa Maryn kanssa, sitä enemmän tunteita tuli peliin.

Nyt 57-vuotias Mark kertoo huomanneensa, ettei halunnut enää nähdä tai tapailla muita tyttöjä.

– Ajattelin, että "tämä tyttö täyttää kaikki haluni ja tarpeeni, ja tulemme toimeen mainiosti. En tiedä, miten voisin onnistua paremmin."

Mistä sen tietää?

Onko joitain merkkejä, joista voisi päätellä suhteen onnistumismahdollisuuksia? Jos harrastat jonkun kanssa mahtavaa seksiä useita kertoja, mutta teillä ei juurikaan ole mitään sanottavaa toisillenne jälkeenpäin, voit päätellä, että välillänne on vain himoa, pohtii Sullivan.

Jos kuitenkin tunnette välillänne yhteyden ja nautitte toistenne seurasta niin ennen kuin jälkeenkin seksin, voi olla, että suhteen syventymistä kannattaisi kokeilla.

Langstonin mukaan paras tapa havaita, onko toinen hyvä kumppani, on nähdä tätä erilaisissa tilanteissa. Hänet kannattaa nähdä huonon ja hyvän päivän jälkeen, kun hän on juonut liikaa, kun hän on kyllästynyt... Näet, miten hän käyttäytyy erilaisissa tunnetiloissa.

Lähde: Men's Health

***

1:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.