20-vuotiaan opiskelijanaisen kiusallisesta seksikokemuksesta mieletön hitti: "Seksi on huonoa, eikä mies tunnu edes huomaavan" – samaistutko tarinaan?

Kertomus kiusallisesta suhteesta on vedonnut naisiin.

"Se oli kamala suudelma, shokeeravan huono; Margot ei voinut uskoa, että aikuinen mies voisi olla niin huono suutelemaan."
– lainaus novellista Cat Person

The New Yorkerissa julkaistu Kristen Roupenianin fiktiivinen novelli "Cat Person" on kerännyt runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Novelli käsittelee sitä, kuinka huonosti ihmiset toisinaan tulkitsevat toisiaan, mutta myös sitä, kuinka pelottavia, kiusallisia ja vaikeita seksitilanteet voivat toisinaan olla, etenkin naisille.

Novellista tuli yllättäen hitti, ja se on jo The New Yorkerin tänä vuonna julkaisemista novelleista luetuin, mutta myös kaiken kaikkiaan vuoden luetuimpien kirjoitusten joukossa.

Novellissa 20-vuotias opiskelija Margot lähtee pitkän viestittelyn jälkeen treffeille vanhemman miehen, Robertin, kanssa. Parin orastavaan suhteeseen liittyy paljon asioita, jotka novellin lukijat ovat tunnistaneet omasta elämästään.

"Ajatus siitä, mitä vaatisi lopettaa se, minkä hän oli pistänyt alulle, oli pakahduttava; se vaatisi sellaisen määrän tahdikkuutta ja lempeyttä, että hän ajatteli olevan mahdotonta loihtia se esiin."
– lainaus novellista Cat Person

Margot menee Robertin luokse omasta tahdostaan harrastamaan seksiä, eikä kehtaa kieltäytyä, kun päätös seksistä alkaakin yllättäen kaduttaa. Kiusallisen seksihetken jälkeen Margot päättää ahdistuneena lopettaa suhteen hellävaroen. Hän pohtii seksin olleen elämänsä huonoin päätös.

Robert tuntuu ottavan eropäätöksen hyvin, kunnes kuukautta myöhemmin, nähtyään Margotin baarissa toisen miehen kanssa, hän lähettää naiselle sarjan erikoisia, ahdistavia viestejä. Lue koko novelli New Yorkerin sivuilta.

Twitterissä naiset kertoivat samaistuneensa päähenkilön tuntemuksiin. Siinä missä miespuoliset lukijat ärsyyntyivät päähenkilön loukatessa mielessään Robert-hahmon isoa vatsaa, moni nainen koki Margotin tavoin suostuneensa seksiin, vaikkei se ole tuntunut hyvältä tai kokenut, että tilanteen lopettaminen loukkaisi toisen tunteita. Huonosta seksistä on myös jälkeenpäin vaikea puhua – paitsi korkeintaan kavereille naureskellen. Oletko sinäkin kokenut vastaavaa?

"Sitten mies oli taas hänen päällään, suudellen häntä ja rasittaen häntä painollaan, ja hän tiesi, että hänen viimeinen mahdollisuutensa nauttia tästä kohtaamisesta oli kadonnut, mutta hän jatkaisi sen läpi, kunnes se olisi ohi."
– lainaus novellista Cat Person

"Seksi on huonoa naiselle, eikä mies tunnu edes huomaavan, ettei nainen nauti" – näin Twitterissä reagoitiin:

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"En mielelläni pidä salaisuuksia, joten kerron teille miehet... Naiset samaistuivat siihen osaan Cat Personia, jossa seksi on naisen mielestä huonoa, eikä mies tunnu edes huomaavan, ettei nainen nauti. Joten, tiedättehän, tarkista tilanne silloin tällöin. Annetaan sen olla tarinan opetus."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kun luin Cat Person -novellia, ensireaktioni oli ärsyyntyä päähenkilöön, mutta sitten ymmärsin ärsyyntyneeni siksi, että olen itse tuntenut oloni voimattomaksi lopettamaan menneisyydessä tilanteita, jotka tuntuivat pahalta minusta, sillä en halunnut loukata sitä toista henkilöä."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Miksi Cat Person herätti minussa vastakaikua: Tänä viikonloppuna, kaksi miestä lähestyi minua, kun kävelin hotellin läpi Fresnossa. Mies kosketti käsivartaani ja alkoi jutella minulle. En oikeastaan halunnut puhua hänelle, mutta minusta tuntui, että minun pitäisi, jotta en loukkaisi hänen tunteitaan." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kaikki me tunnemme Robertin. Siksi. " Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Lopussa, kun mies oli hänen päällään lähetyssaarnaajassa, tämä menetti erektionsa jatkuvasti, ja joka kerta, kun niin tapahtui, hän sanoi aggressiivisesti "Saat penikseni niin kovaksi", ihan kuin siitä valehteleminen tekisi sen todeksi.
– lainaus novellista Cat Person

Oletko joutunut kiusalliselta tuntuneeseen seksitilanteeseen? Vastaa kyselyyn!

Lähteet: The New Yorker, Twitter, The Atlantic

***

3:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja