Yhdeksän pidätetty epäiltyinä Turkin pommi-iskusta

Turkin tuhoisa autopommi-isku tallentui valvontakameralle 0:39

Turkin pääministerin mukaan eilisen Ankaran pommi-iskun tekijä oli syyrialainen kurditaistelija. Iskussa kuollut mies tunnistettiin sormenjäljistä.

Pääministeri Ahmet Davutoglun mukaan viranomaiset ovat pidättäneet yhdeksän ihmistä epäiltyinä osallisuudesta iskuun.

Davutoglun mukaan iskun tekijä kuului syyrialaiseen YPG-sissijärjestöön. Turkki pitää sekä YPG:tä, Syyrian kurdien demokraattista yhtenäisyysjärjestöä PYD:tä että Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta terroristijärjestöinä. Yeni Safak -lehden mukaan iskun tekijä olisi saapunut Turkkiin pakolaisena Syyriasta.

PYD ilmoitti tänään, ettei sillä ollut mitään tekemistä Ankaran pommi-iskun kanssa. Sekä YPG ja PYD kiistävät, että niillä olisi mitään tekemistä PKK:n kanssa.

– Me emme ole koskaan kuulleetkaan tästä henkilöstä. Syytökset ovat selvästi yhteydessä Turkin yrityksiin puuttua Syyriaan, sanoi PYD:n johtaja Saleh Muslim.

Uusia iskuja Turkissa ja Pohjois-Irakissa 

Iskujen sarja on jatkunut tänään. Ainakin kuusi ihmistä on kuollut uudessa iskussa turkkilaista sotilassaattuetta vastaan Kaakkois-Turkissa Diyarbakirin alueella. Turvallisuuslähteiden mukaan iskun tekijänä pidetään Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta. 

Turkin armeija ilmoitti, että se on aamulla tehnyt ilmaiskuja PKK:n kohteita vastaan Pohjois-Irakissa lähellä Turkin rajaa. Davutoglun mukaan iskuissa kuoli ainakin 70 taistelijaa.

Eilisessä pommi-iskussa sotilasajoneuvosaattuetta vastaan kuoli 28 ihmistä. Haavoittuneita oli 61.

Tälle päivälle suunniteltu EU-maiden johtajien ja Davutoglun tapaaminen Brysselissä on iskun takia peruttu. Huippukokousta edeltävässä tapaamisessa oli tarkoitus käsitellä EU:n ja Turkin yhteistyötä pakolaiskriisin hoidossa. Presidentti Recep Tayyip Erdogan perui iskun takia vierailunsa Azerbaidzhaniin.

 

Lue myös:

    Uusimmat