Mainos

Yhdeksän pidätetty epäiltyinä Turkin pommi-iskusta

0:39

Turkin pääministerin mukaan eilisen Ankaran pommi-iskun tekijä oli syyrialainen kurditaistelija. Iskussa kuollut mies tunnistettiin sormenjäljistä.

Pääministeri Ahmet Davutoglun mukaan viranomaiset ovat pidättäneet yhdeksän ihmistä epäiltyinä osallisuudesta iskuun.

Davutoglun mukaan iskun tekijä kuului syyrialaiseen YPG-sissijärjestöön. Turkki pitää sekä YPG:tä, Syyrian kurdien demokraattista yhtenäisyysjärjestöä PYD:tä että Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta terroristijärjestöinä. Yeni Safak -lehden mukaan iskun tekijä olisi saapunut Turkkiin pakolaisena Syyriasta.

PYD ilmoitti tänään, ettei sillä ollut mitään tekemistä Ankaran pommi-iskun kanssa. Sekä YPG ja PYD kiistävät, että niillä olisi mitään tekemistä PKK:n kanssa.

– Me emme ole koskaan kuulleetkaan tästä henkilöstä. Syytökset ovat selvästi yhteydessä Turkin yrityksiin puuttua Syyriaan, sanoi PYD:n johtaja Saleh Muslim.

Uusia iskuja Turkissa ja Pohjois-Irakissa 

Iskujen sarja on jatkunut tänään. Ainakin kuusi ihmistä on kuollut uudessa iskussa turkkilaista sotilassaattuetta vastaan Kaakkois-Turkissa Diyarbakirin alueella. Turvallisuuslähteiden mukaan iskun tekijänä pidetään Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta. 

Turkin armeija ilmoitti, että se on aamulla tehnyt ilmaiskuja PKK:n kohteita vastaan Pohjois-Irakissa lähellä Turkin rajaa. Davutoglun mukaan iskuissa kuoli ainakin 70 taistelijaa.

1:37

Eilisessä pommi-iskussa sotilasajoneuvosaattuetta vastaan kuoli 28 ihmistä. Haavoittuneita oli 61.

Tälle päivälle suunniteltu EU-maiden johtajien ja Davutoglun tapaaminen Brysselissä on iskun takia peruttu. Huippukokousta edeltävässä tapaamisessa oli tarkoitus käsitellä EU:n ja Turkin yhteistyötä pakolaiskriisin hoidossa. Presidentti Recep Tayyip Erdogan perui iskun takia vierailunsa Azerbaidzhaniin.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.