Yhä useampi auto hankitaan netistä ilman koeajoa: "Pelkkä myynti ei vastaa enää asiakkaan tarpeita"

2:21
Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille.

Suomeen on rantautumassa uusi autoalan rahoitusyhtiö, jonka taustalla Norjan suurin finanssikonserni. Monimerkkimaahantuoja uskoo yksityisleasingin läpimurtoon.

– Myymme joka päivä auton puhtaasti online-palveluiden kautta, parhaimpana päivänä useita, sanoo Bassadone Automotive Nordic Oy:n toimitusjohtaja Antti Ruhanen uuden autoalan rahoitusyhtiön julkistamistilaisuudessa, ja jatkaa raikkaita automyyntinäkemyksiään:

– Yksityisleasingin suosio kasvaa. Tarjoamme nyt palvelun, jota yhdelläkään Suomessa toimivalla rahoitusyhtiöllä ei ole. DNB-yhteistyön online-vahvuus ja pitkäaikaiset tavoitteet olivat ratkaiseva syy syntyneelle sopimukselle.

Tätähän on viime aikoina kuultu. Ostaminen menee nettiin, ja autojen osto siinä samoilla askelmerkeillä.

Ruhasen johtama Bassadone otti maanantaina merkittävän askeleen konkretian suuntaan esittelemällä Suomessa uuden autoalan rahoitusyhtiön, DNB Financen. Rahoitusyhtiön nimeksi Suomessa tulee DNB Auto Finance Oy ja toimitusjohtajaksi Jussi Kattelus.

Kyseessä on Norjan suurimman finanssikonsernin DNB:n ja vuonna 1904 perustetun perheyhtiö Bassadonen uusi tapa tarjota asiakkaille yksinkertaisia, kuukausimaksuun perustuvia autoilun palveluita. Yksityisleasingin kuukausimaksuun kuuluu kaikki autoilusta aiheutuvat kulut saman katon alta, sillä Bassadoneen kuuluu uuden yksityis-leasingin lisäksi myös autoilun vakuutuspalvelut tarjoava Smart Drive.

Bassadonen maahantuomia merkkejä ovat Citroen, Dacia, DS, Hyundai, Isuzu, Lotus, Peugeot, Renault, Suzuki ja SsangYong. Vuosimyynti on noin 25 000 autoa. Ruhanen hakee lukemaan kasvua, sillä pelkkä automaahantuonti ei välttämättä ole enää kovin kannattavaa toimintaa ilman kylkeen myytäviä vakuutus- ja rahoituspalveluita. Samalla edistyy myös omien merkkien myynti.

– Liiketoimintaahan tässä tehdään. Katteet ovat tosi ohuita nykyään, Ruhanen komppaa.

Yhtiöryhmään kuuluu myös kaikkien edustettujen merkkien jälleenmyyntipiste Autoverkkokauppa.fi Vantaan Petikossa. Se on Suomen ensimmäinen täysin digitalisoitu uusien ja käytettyjen autojen verkkokauppa, ja myös Suomen eniten autoja myyvä yksittäinen liike.

– Autoala on suuressa murroksessa. Kustannuspaineet ovat valtavat, ja ne kohdistuvat myös jakeluun. Asiakkaiden ajattelutapa muuttuu. Sähköautot tulevat, ehkä myös autonomiset autot. Asiakkaat haluavat kattavampia ja helpompia palveluita, pelkkä autojen myynti ei vastaa enää asiakkaan tarpeita. Online ja digitaalinen liiketoiminta kasvavat koko ajan. Olemme tehneet siihen jatkuvasti investointeja jo vuodesta 2012, Ruhanen tykittää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja