Mainos

Yahoolta hakkeroitu yli miljardin käyttäjän tiedot – varkaus tehty jo kolme vuotta sitten

Internetyhtiö Yahoon mukaan yli miljardin sen käyttäjän tietoja on mahdollisesti varastettu vuonna 2013 tapahtuneessa hakkeroinnissa.

Yhtiö uskoo tapauksen olevan eri kuin vuoden 2014, jolloin ainakin 500 miljoonan Yahoon asiakkaan käyttäjätilien tietoja hakkeroitiin.  

Yahoon tiedotteen mukaan yhtiö uskoo kolmannen osapuolen varastaneen yli miljardin käyttäjätilin tietoja elokuussa 2013. Varastetut tiedot sisältävät yhtiön mukaan nimiä, sähköpostiosoitteita, puhelunnumeroita, syntymäaikoja, salasanoja sekä salattuja ja salaamattomia turvallisuuskysymyksiä ja -vastauksia. Yhtiön mukaan maksukorttien tai pankkitilien tietoja ei ole päätynyt hakkerien käsiin.  

Syyskuussa Yahoo kertoi, että sen 500 miljoonan käyttäjätilin tietoja varastettiin vuonna 2014. Yhtiö arvioi, että verkkohyökkäys saattoi olla jonkin "valtion sponsoroima". Analyytikot ovat kuitenkin kyseenalaistaneet Yahoon teorian.  

Kesällä Yahoo puolestaan ilmoitti, että se aikoo myydä internet-liiketoimintansa tietoliikennejätti Verizonille. Jo syyskuun hakkerointipaljastus oli suistaa miljardikaupat raiteiltaan.  

Yahoolla on ollut pitkään vaikeuksia pärjätä Googlen ja Facebookin kaltaisia kilpailijoita vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.