WRC-debyyttiinsä valmistautuvan superlahjakkuuden kartturilla on korona: kokenut nuotinlukija hyppää hätäavuksi Suomen MM-ralliin

Oliver Solberg joutuu suoriutumaan debyytistään WRC-autolla ilman tuttua luottomiestään.

Ruotsin lipun alla kilpaileva Solberg ajaa Hyundain WRC-autolla Rovaniemen MM-rallissa tulevana viikonloppuna. Solberg oli ilmoittautunut kilpailuun irlantilaisen kartanlukijansa Aaron Johnstonin kanssa.

Solberg, 19, kertoi tiistaina sosiaalisen median kanavillaan, että Johnston ei pääse kilpailuun koronavirustartunnan vuoksi.

– Valitettavasti saimme huonoja uutisia, sillä Aaron sai positiivisen tuloksen koronatestistä. Hän ei pysty kilpailemaan viikonloppuna, Solberg kertoi.

– Tämä on pettymys Aaronille ja tiimille, mutta olen erittäin kiitollinen Sebastian Marshallille siitä, että hän tulee tuuraajaksi viime hetkellä ja toimii kartturinani, kuljettajalupaus lisää.

Solberg kertoi myöhemmin tiistaina, että Johnston on sittemmin saanut kaksi negatiivista testitulosta. Tiukkojen koronasääntöjen vuoksi irlantilaisella ei ole kuitenkaan asiaa kilpailuun.

Brittikartturi Marshall on kerännyt rutkasti kokemusta WRC-autossa. Hän on lukenut nuotteja muun muassa Kris Meekelle, Hayden Paddonille ja Kevin Abbringille rallin MM-sarjassa.

Solberg teki viime vuoden lopussa kahden vuoden sopimuksen Hyundain kanssa. Tänä vuonna hän tavoittelee WRC2-luokan mestaruutta, mutta hänelle avautui nopeasti tilaisuus kerätä kokemusta WRC-autolla.

Solberg ja Marshall kilpailevat napapiirillä 2C Competition -tallin Hyundai i20 WRC:llä.

Rovaniemen MM-ralli käynnistyy perjantaina ja päättyy sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja