Mainos

WinCapitasta tehtyjen rikosilmoitusten määrä nousee

Sijoitusklubi WinCapitasta tehtyjen rikosilmoitusten määrä on noussut yli 700:aan. Rikoskomisario Seppo Rautava keskusrikospoliisista toteaa, että tutkijat saavat yhä päivittäin useita yhteydenottoja huijatuksi tulleilta ihmisiltä.

- Joidenkin usko WinCapitan nousemiseen on yhä kova. Monet uskovat, että kyseessä on ajojahti ja kaikki (sijoitetut rahat) tulevat moninkertaisina takaisin, Rautava sanoo.

Tähän mennessä sijoitusklubin varoja on jäädetty reilut 12 miljoonaa euroa. Toimintansa aikana WinCapita ehti kerätä sijoittajien rahoja noin sadan miljoonan euron verran. Klubi lupaili sijoittajille rikastumista valuuttakaupalla.

Rautava kertoo, että poliisi on käynyt neuvotteluja syyttäjän kanssa. Oikeusprosessin etenemiseen vaikuttaa osin myös sijoittajien oma aktiivisuus.

- Tavoitteenamme on saada ensimmäiset kokonaisuudet syyteharkintaan tämän vuoden loppupuolella, Rautava sanoo.

Poliisikeskustelulta ei voi välttyä

WinCapitan varsinainen ydinjoukko on pieni. Rautavan mukaan ydinjoukossa on alle kymmenen ihmistä, joista osa on Suomessa, osa ulkomailla.

Poliisi aikoo kuulustella kaikki, jotka ovat olleet jotenkin mukana WinCapitan toiminnassa. Rautava sanoo, että kanssakäymiseltä poliisin kanssa ei voi välttyä. Ne, jotka ovat olleet puhtaasti sijoittajia, ovat jutussa asianomistajia eli heitä ei epäillä rikoksesta.

- Niiden kohdalla, jotka ovat tätä asiaa markkinoineet tulemme varmistamaan, ovatko he kertoneet saamiaan tietojaan vai ovatko he lisänneet omiaan. Sponsorina toimineiden kohdalla selvitämme sitä, kuinka tietoisia he ovat olleet valuuttakaupasta. Silloin he ovat epäillyn roolissa, rikoskomisario sanoo.

Lopullisista rikosnimikkeistä päättää kuitenkin syyttäjä.

Rautava muistuttaa, että WinCapitaan rahaa sijoittaneiden ja sitä menettäneiden ihmisten oma aktiivisuus on tärkeää.

- Jokaisen on huolehdittava itse menetyksistään. Me emme ala väkisin hankkimaan heille takaisin menetettyä omaisuutta, Rautava toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.