Wilma Murto murtautui maailman absoluuttiselle huipulle – asiantuntijalta kutkuttavaa puhetta suomalaistähdestä

Mitä yleisurheilun MM-kisoista jäi käteen? Mika Järvinen analysoi tuloksia 7:22
MTV Urheilun asiantuntija Mika Järvinen näkee Wilma Murron seiväshypyn huipulla lähivuosinakin.

MTV Urheilun asiantuntija Mika Järvinen tekee seiväshypyn MM-pronssimitalisti Wilma Murrosta lupaavan tulevaisuuden ennustuksen.

Murto palautti Suomen mitalikantaan MM-kisoissa kahdeksan vuoden tauon jälkeen hyppäämällä upeasti pronssia Budapestissä.

25-vuotias Murto lähti kisoihin mitalipaineet niskassaan, mutta suomalaistähti suoriutui MM-kisoissa upeasti. MTV Urheilun asiantuntija kehuu antaumuksella Murron upeaa suoritusta.

– Kyllähän Wilma kaiken kaikkiaan suoriutui näistäkin kisoista loistavasti. Puhtaalla pelillä mentiin ratkaisukorkeuteen asti. Ehkä ei olisi ollut ihan realistisesti tavoitella sitä voittoa ja 485 olisi varmaan ollut kuitenkin se realistinen top-tulos. Puhtaalla pelillä loistavaa suorittamista, Järvinen perkaa MTV Uutiset Livessä.

MM-pronssi oli vahvaa jatkumoa Murron viime vuosien suorittamiselle. Murto oli vuoden 2021 Tokion olympialaisissa hienosti viides. Eugenen MM-kisoista irtosi viime vuonna kuudes sija ja Münchenin EM-kisoista tuli kirkkain kruunu kultamitalin muodossa.

Viimeistään Budapestin MM-pronssi osoitti sen, että Murto on maailman kovimpien seiväshyppääjien joukossa.

– Kyllähän Wilma on murtautunut aivan absoluuttiseen maailmankärkeen seiväshypyssä, Järvinen myhäilee.

Murto on kisannut aikuisten tasolla jo pitkään ja ensimmäiset aikuisten arvokisansa Murto kisasi jo 18-vuotiaana Amsterdamin EM-kisoissa vuonna 2016.

Järvinen uskoo, että ilman takaiskuja Murto taistelee tulevaisuudessa jokaisen kisan voitosta.

– Jos ei ole terveyshuolia tai mitään haasteita, niin jokaiseen arvokisaan, minne Wilma tästä eteenpäin lähtee seuraavat vuodet, niin hän on mitalisuosikki. Ei mikään mitaliehdokas, vaan mitalisuosikki. Sama tilanne myös Timanttiliigassa ja kansainvälisissä huippukisoissa. Siellä lähdetään taistelemaan oikeasti mitaleista ja ykköstiloista. 

– Vähitellen hilataan sitä omaa ennätystasoaan vieläkin korkeammalle, jotta olisi oikeasti mestarisuosikki, kun lähdetään arvokisoihin, Järvinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat