Wilma Murto avasi poikkeuksellisen valmistautumisen kauden päätöskisaan: "Salonkikelpoinen lopetus"

Wilma Murto kaksijakoisin tuntein finaalin jälkeen: "Salonkikelpoinen lopetus" 2:45
Wilma Murto oli kaksijakoisissa tunnelmissa Timanttiliigan finaalin jälkeen.

Wilma Murto hyppäsi Timanttiliigan finaalissa neljänneksi tuloksella 471. Suomalainen oli kisan jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa.

Murto ylitti 471 kolmannellaan eikä enää onnistunut ylittämään korkeuksia 481 ja 486, johon hän jätti kaksi viimeistä yritystä.

– Ihan ok. Tuntui, että pystyi sopeutumaan aikaeroihin ja muihin. Oli ihan hyvä kisafiilis tähän päivään tullessa. Tietty olisin odottanut, että olisin hypännyt vähän korkeammalta, mutta ihan sellainen salonkikelpoinen lopetus tälle kaudelle, Murto kommentoi kisaa.

Murto ei ehtinyt olla Eugenessa pitkään, ja hän kertoikin, että valmistautuminen oli tällä kertaa täysin poikkeuksellinen.

– En ole koskaan matkustanut aikavyöhykkeiden yli näin nopealla aikataululla ja kilpaillut heti perään, joten olen tyytyväinen, miten sain hoidettua tilanteen, suomalainen kommentoi englanniksi.

Murron kausi oli todella vahva. MM-pronssin lisäksi hän otti yhden Timanttiliigan kisan voiton ja sai nostettua tasoaan uusille senttiluvuille, vaikka henkilökohtainen ennätys 485 viime vuodelta jäikin voimaan.

– Olen tosi tyytyväinen, miten olen nostanut tasoa tällä kaudella. Sellainen perus tasainen varmuus on noussut todella paljon. Tietty sellainen piikki, mitä olisin toivonut, puuttuu. Mutta tärkeä ja hieno kausi ollut itselle, Murto analysoi kesän tekemistään.

Murrolta kysyttiin haastattelussa myös hänen jatkosuunnitelmistaan. Siihen kuultiin huojentunut vastaus, jonka voit katsoa pääkuvan videolta. Murron ylityksen korkeudesta 471 näet alta.

Wilma Murto venytti mukaan voittotaistoon – ajautui Timanttiliigassa jo kovaan paikkaan 0:50
Wilma Murto ylitti 471 kolmannellaan.

Lue myös:

    Uusimmat