Wikileaks sanoo paljastaneensa CIA:n hakkerointimenetelmiä – kohteina esimerkiksi iPhone-puhelimet

CIA:lla uusia menetelmiä seurata ihmisiä 0:50

Vuotosivusto Wikileaks sanoo paljastaneensa suuren joukon Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n hakkerointivälineitä. 

Sivusto on julkaissut lähes 9000 asiakirjaa, jotka sen mukaan ovat peräisin CIA:sta. Wikileaksin mukaan niistä ilmenee, että CIA on kehittänyt yli 1000 haittaohjelmaa, joukossa muun muassa viruksia ja troijalaisia. Haittaohjelmien kohteina ovat esimerkiksi iPhone-puhelimet, Android-järjestelmät ja Microsoftin ohjelmat. 

Wikileaks sanoo myös, että CIA on onnistunut kiertämään suosittujen viestipalvelujen kuten Whatsappin, Signalin, Telegramin ja Weibon salauksia. 

Wikileaksin mukaan CIA pystyy muuttamaan televisioita kuuntelulaitteiksi. Samoin tiedustelupalvelun sanotaan tutkineen mahdollisuuksia hakkeroitua henkilöautojen ja kuorma-autojen ohjausjärjestelmiin, jotta ajokkeja pystyttäisiin ohjaamaan ulkopuolelta. 

CIA ei vahvista eikä kiistä Wikileaksin kertomaa eikä kommentoi sitä muutoinkaan.  
Wikileaks-sivuston mukaan asiakirjat ovat ilmeisesti kiertäneet entisten Yhdysvaltain hallinnon palveluksessa olevien hakkereiden ja sopimustyöntekijöiden piirissä. Heistä yksi olisi luovuttanut materiaalin Wikileaksille.

Lue myös:

    Uusimmat