WHO varoittaa ennenaikaisesta helpotuksen huokauksesta: "Rokotteet eivät tarkoita sitä, että Covid-19 on ohi"

Koronavirus leviää edelleen nopeasti, ja satojen miljoonien ihmisten rokottaminen on valtava logistinen ponnistus, varoittaa WHO.

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa, että koronapandemia ei ole vielä läheskään ohi, vaikka rokotuksia viruksen aiheuttamaa tautia vastaan ollaan aloittelemassa.

– Rokotteet eivät tarkoita sitä, että Covid-19 on ohi. Rokotteet lisäävät yhden tärkeän työkalun pakkiimme, mutta pelkästään ne eivät riitä, muistutti järjestön johtoon kuuluva Michael Ryan.

WHO:n johtajan Tedros Adhanom Ghebreyesusin mukaan rokotteet "ovat se valo, joka loistaa tunnelin päässä". Hän muistutti kuitenkin, että virus leviää edelleen nopeasti ja satojen miljoonien ihmisten rokottamisesta tulee valtava logistinen haaste.

Rokotuksien tehoa pelätään heikentävän myös rokotekielteisyyden. Yhdysvalloissa muun muassa tuleva presidentti Joe Biden ja ex-presidentit Barack Obama, George W. Bush ja Bill Clinton ovat lupautuneet ottamaan rokotuksen heti osoittaakseen, että se on turvallinen.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja