WHO: Ruotsin mallista voi tulla malliesimerkki pandemioiden hoidossa

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Katso tästä koronaviruksen tyypillisimmät oireet.

Ruotsin vapaamieliseltä vaikuttanut koronamalli saattaa Maailman terveysjärjestön mukaan olla malliesimerkki toimintatavoista.

Maailman terveysjärjestö WHO:n koronavirustoimia johtava epidemiologi Michael Ryan sanoi keskiviikkona, että Ruotsin toimintatapa koronaviruksen suhteen voi olla hyvä tulevaisuuden malli siitä, miten toimia tartuntatautien kohdalla.

Ruotsalaislehti Dagens Nyheterin mukaan Ryan sanoi eilen pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Ruotsilla saattaa olla paremmat mahdollisuudet toipua toisesta koronatartunnan leviämisaallosta, koska moni on jo altistunut koronalle ensimmäisen aallon aikana. 

Ryan myös kiitti Ruotsia terveydenhuoltopaineiden selvittämisestä. Ruotsia on arvosteltu muun muassa siitä, että siellä moni vanhus on sairastunut ja kuollut tiukkojen rajoittamistoimien puuttuessa. Ryanin mukaan tilanne ei kuitenkaan koske ainoastaan Ruotsia.

–Se on traagista, mutta ei ainutlaatuista. Useat maat ovat kokeneet saman asian. Vanhukset kuolevat kaikkialla Euroopassa. 

Ryan sanoi, että hänestä Ruotsi edustaa hyvää tulevaisuuden mallia, mikäli haluamme palata sellaiseen yhteiskuntaan, jota meidän ei tarvitse sulkea.

–Mielestäni on paljon opittavaa kollegoiltamme Ruotsissa.

Lue myös:

    Uusimmat