Whitney Houstonin assistentti rikkoi vuosikausia kestäneen hiljaisuuden – kertoo naisten välisestä suhteesta: "Emme koskaan käyttäneet nimikkeitä, kuten lesbo tai homo"

1:15
Whitney Houstonista kertova dokumenttielokuva näyttää tähden traagisen elämän kääntöpuolet

Edesmenneen Whitney Houstonin pitkäaikainen assistentti Robyn Crawford vahvistaa vihdoin olleensa rakkaussuhteessa laulajan kanssa. 

Yhdysvaltalainen Robyn Crawford muistelee edesmennyttä laulajatähti Whitney Houstonia 12. marraskuuta julkaistussa kirjassaan A Song For You: My Life With Whitney Houston. 58-vuotias Crawford vahvistaa kirjassaan vihdoin huhut, jotka ovat velloneet vuosikausia: Crawford ja Houston todella olivat rakastavaisia. 

Crawford on pitänyt salaisuutta sisällään vuosikymmenien ajan ja tällä välin saanut sanojensa mukaan kokea syrjimistä ja uhkailua Houstonin perheen toimesta. Crawford ja Houston vaikenivat suhteensa seksuaalisesta puolesta täysin, vaikka huhut liikkuivat. 

– Löysin rauhan hiljaisuudestani, Crawford kertoo. 

Crawford kertoo halunneensa saattaa hänen ja Houstonin tarinan viimeinkin julki maailmalle, sillä hänestä tuntui, että hänen oli puolustettava heidän suhdettaan, joka on ollut vuosia villin spekulaation kohteena. 

– Tunsin, että minun on puolustettava ja jaettava nainen, joka oli sen uskomattoman lahjakkuuden takana. 

Houston ja Crawford tapasivat toisensa teini-ikäisinä paikallisessa yhteisökeskuksessa New Jerseyn East Orangessa. Crawford oli kolme vuotta Houstonia vanhempi, mutta kaksikko löysi välittömästi yhteyden toisistaan. 

Muutaman vuoden sisällä ensitapaamisesta Houstonin ja Crawfordin suhde syventyi ensimmäistä kertaa romanttiselle tasolle. Jo tuolloin kummallekin oli selvää, että asiasta vaiettaisiin: sekä Houston että Crawford olivat saaneet kurinalaisen kristillisen kasvatuksen. Vaikka Crawford ja Houston olivat virallisesti vain ystäviä, eivätkä he halunneet kahden keskenkään tunnustaa sitä, mitä heidän välillään oli. 

– Me emme koskaan käyttäneet nimikkeitä, kuten "lesbo" tai "homo". Me vain elimme elämäämme ja toivoin, että se jatkuisi niin ikuisesti. 

Kun Crawford ja Houston tapasivat 1980-luvulla Houston oli jo kovaa vauhtia matkalla laulajatähteyttä. Oli myös selvää, että heidän välinen seksuaalinen suhteensa tulisi olemaan ongelma Houstonin laulajanuran kannalta. Houston allekirjoitti ensimmäisen levytyssopimuksensa 19-vuotiaana, jonka jälkeen hän vieraili Crawfordin kotona. 

Kirjan mukaan Houston meni Crawfordin kotiin, ojensi tälle Raamatun ja totesi, että parin olisi nyt lopetettava seksuaalinen suhteensa.

– Se tekisi matkastamme entistä vaikeamman, Crawford kertoo Houstonin todenneen. 

Crawfordin mukaan Houston oli myös sanonut, että mikäli totuus kaksikon suhteen todellisesta luonteesta tulisi ilmi, sitä tultaisiin käyttämään heitä vastaan. 

Crawford noudatti Houstonin toivetta. Myöhemmin Houston palkkasi Crawfordin assistentikseen ja he muuttivat yhteiseen asuntoon. Crawford huolehti kaikesta Houstonin uraan liittyvästä, mistä vain pystyi yksin huolehtimaan. Rooli tuli häneltä luonnostaan ja yhdessä eläminen tuntui hyvältä, kummastakin. 

Uudet suhteet satuttivat

Houston päätyi lopulta deittailemaan tunnettuja miehiä, kuten Jermaine JacksoniaEddie Murphya sekä Bobby Brownia, kenen kanssa laulaja meni myös naimisiin. Crawfordin mukaan nämä ajat olivat hänelle erittäin vaikeita. 

– Fyysistä puolta suhteestamme ei enää ollut, mutta läheisyys... ystävyytemme oli intiimi kaikilla tasoilla, niin syvä se oli, ja halusin hänen soittavan minulle ja sanovan 'Arvaa mitä, tämä tapahtuu'. 

– Mutta hän ei aikonut tehdä niin, ja se sattui enemmän kuin mikään. Minusta ei tuntunut, että hän olisi pettänyt minua, se tuntui enemmän siltä, että hän jätti minut ulkopuolelle. 

Aina, kun Houstonin suhteet miesten kanssa päättyivät, Crawford tuki laulajaa. Tämä määrittelikin kaksikon elämää seuraavien vuosien ajan: Houston tukeutui Crawfordiin elämänsä ja uransa haastavimpina hetkinä. 

– Tarvitsen jonkun, joka rakastaa minua siksi, että olen minä, Houston totesi Crawfordista aikoinaan. 

Crawford kertoi suhteestaan Houstoniin myös maanantaina 18. marraskuuta näyttelijä Jada Pinkett Smithin Facebook-ohjelmassa Red Table Talk. Crawford kertoi, että vaikka Houstonin kuolemasta on vuosia, hän silti tuntee laulajan olevan lähellä häntä edelleen. 

– Rakastin sitä tyttöä kuin eilistä. Hän on edelleen kanssani koko ajan. 

Pinkett Smith kysyi Crawfordilta haastattelun aikana, mitä hän sanoisi Houstonille mikäli tämä olisi edelleen elossa.

– Haluaisin sanoa: Tiedät, että rakastan sinua ja tuen sinua.

Whitney Houston kuoli 12. helmikuuta 2012 hukkumalla kylpyammeeseen. Houston sai kylvyssä ollessaan kokaiinin aiheuttaman sydänkohtauksen. Hän oli kuollessaan 48-vuotias. 

Lähteet: People, Irish Times

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja