Mainos

Weizman jatkaa Israelin presidenttinä

Israelin istuva presidentti Ezer Weizman valittiin tänään uudelleen presidentiksi.

Israelin parlamentti päätti äänestyksellä Weizmanin toisesta viisivuotisesta virkakaudesta. Weizman voitti äänestyksessä pääministeri Benjamin Netanyahun tukeman oikeistolaisen ehdokkaan. Weizman, 73, sai äänestyksessä 63 ääntä. Häntä vastassa äänestyksessä oli Netanyahun esiin nostama yllätysehdokas Shaul Amor, jonka äänisaalis jäi 49:ään.

Seitsemän parlamentin alahuoneen, knessetin, jäsentä pidättyi äänestämästä ja yksi oli poissa. Weizmanin on määrä vannoa virkavalansa 18. toukokuuta.

Netanyahu nimittämässä diplomaatin Mossadin johtoon

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on nimittämässä tiedustelupalvelu Mossadin johtajaksi Efraim Halevyn, sanoivat turvallisuuslähteet tänään. Halevy on nykyisin Israelin EU-suurlähettiläs ja on aiemmin toiminut Israelin tiedustelun palkkalistoilla. Netanyahun läheinen avustaja Shai Bazak ei suostunut kommentoimaan tietoja Halevyn mahdollisesta nimittämisestä. Hän painotti, ettei päätöstä Mossadin uudesta johtajasta ole vielä tehty. Mossadin mainetta ovat viime aikoina tahranneet pieleen menneet operaatiot ulkomailla. Ne johtivat viime kuussa tiedustelupalvelun johtajan Danny Yatomin eroon.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.