Mainos

Websterin Katastrofin aineksia palkittiin parhaana elokuvana Soulissa ja Varsovassa

John Websterin kokoillan dokumenttielokuva Katastrofin aineksia on palkittu parhaana pitkänä elokuvana Soulin Green Film Festival -tapahtumassa Etelä-Koreassa sekä pääpalkinnolla Planete Doc Review -elokuvafestivaalilla Varsovassa Puolassa.

Soulin Green-kilpailun tuomaristo kiitti Websterin elokuvaa sen lämpimästä lähestymistavasta ja herkkyydestä sekä siitä, ettei ohjaajalta ole unohtunut myöskään huumori.

Varsovan tuomaristo kehui perusteluissaan Katastrofin aineksia mestariteokseksi. Tuomariston mukaan elokuva näyttää, että suurin este kulutustottumustemme muutokselle ei suinkaan ole rahan tai tarvittavan teknologian puute vaan henkinen vastarinta, totutut tavat ja sosiaalinen paine. Tuomaristo kehui myös ohjaajan kykyä kääntää journalistinen sisältö vangitsevaksi ja intiimiksi psykologiseksi draamaksi.

Katastrofin ainekset -elokuvassa ohjaaja John Webster vakuuttaa vaimonsa ja kaksi pientä lastaan siitä, että koko perheen on syytä ryhtyä öljydieetille luopumatta kuitenkaan keskiluokkaisesta elämäntyylistään. Katastrofin ainekset syntyvät kaikista jokapäiväisistä asioista jotka joko jätämme tekemättä tai jotka meidän on pakko tehdä.

Öljyttömän vuotensa aikana Websterit huomaavat kyseenalaistavansa arvonsa ja panevansa koetukselle tahdonvoimansa ja lopulta myös onnensa. Elokuva on kutsuttu tähän mennessä jo parillekymmenelle kansainväliselle festivaalille eri puolille maailmaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.