Wayne Gretzkyltä melkoista hehkutusta NHL-sensaatioruotsalaiselle: "Näen hänessä paljon minua"

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Vancouver Canucksin ruotsalaistulokas Elias Pettersson on tullut uuteen sarjaan melkoisella rytinällä. Pettersson on kerännyt kehuja ympäriinsä – nyt myös lajin ehkäpä kaikkien aikojen suurimmalta legendalta Wayne Gretzkyltä.

Pettersson on nakuttanut 13 ensimmäisessä NHL-ottelussaan peräti 10 maalia ja 17 tehopistettä.

Ruotsalaishyökkääjän otteet ovat vakuuttaneet myös Gretzkyn, joka jakoi kovaa hehkutusta Petterssonista kanadalaisen Sportsnet Radio 650 -kanavan haastattelussa.

– Jos mietin omasta näkökulmastani, niin näen hänessä paljon minua, samankaltaisuuksia, Gretzky sanoi Petterssonista.

– Hänen peliäly ja pelintekijän taidot ovat ihan yhtä hyviä kuin kenen tahansa muun NHL:ssä, Gretzky sanoi ja asetti Petterssonia jo tähtien rinnalle.

Gretzkyn mukaan hän on seurannut Petterssonia TV:n välityksellä.

– On hauska katsoa hänen pelejään. Hänestä huokuu energia ja intohimo. Tuo on juuri sitä, mitä ihmiset ovat odottaneet ja haluavat nähdä Sedinien aikakauden jälkeen. Hän (Pettersson) on tehnyt paljon hyviä asioita organisaatiolle jo tässä vaiheessa, Gretzky jatkoi.

Canucks varasi Petterssonin jo kesällä 2017 (1 kierros, 5. vuoro). Pettersson pelasi viime kaudella Ruotsissa SHL-seura Växjössä. Keväällä Pettersson oli voittamassa kultaa Tanskassa pelatuissa miesten MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat