Washingtonin arkkihiippakunta on julkaissut 31 hyväksikäytöstä syytetyn papin nimet

Katolisen kirkon kiirastuli 7:34

Yhdysvalloissa katolisen kirkon Washingtonin arkkihiippakunta on julkaissut niiden pappien nimet, joita on uskottavasti syytetty hyväksikäytöstä vuodesta 1948 lähtien.

Video: Asiantuntija arvioi Huomenta Suomessa, että katolisen kirkon ympärillä toistuvasti hyväksikäyttökohuihin liittyy kirkon varsin negatiivinen käsitys seksuaalisuudesta. Myös katolisen kirkon oma kanoninen laki on vaikuttanut tapausten salaamiseen ja käsittelyyn kirkon omassa piirissä.

Listalla on yhteensä 28 arkkihiippakunnan papin nimet. Listalla on lisäksi kolme pappia, jotka eivät olleet arkkihiippakunnasta, mutta työskentelivät arkkihiippakunnan kouluissa ja seurakunnissa.

Asiasta uutisoi Washington Post.

"Askel koti läpinäkyvyyttä"

Papistolle osoitetussa kirjeessä sanotaan, että teko on välttämätön askel kohti täyttä läpinäkyvyyttä, vastuullisuutta ja paranemisprosessia.

Kirjeen mukaan arkkihiippakunnassa ei ole ollut lähes kahteen vuosikymmeneen tapauksia, joissa papit olisivat käyttäneet alaikäisiä hyväksi.

Kirjeessä ei sanota, milloin syytöksiä on viimeksi esitetty, kuinka paljon uhreja papeilla on ollut tai onko asiaa viety viranomaisille. 

Lue myös:

    Uusimmat