Mainos

Washington ja New York kaivautuvat kinoksista – "älkää lähtekö ajamaan"

0:53

Yhdysvaltain itärannikolla lumitöiden odotetaan jatkuvan päiväkausia viikonlopun myrskyn jäljiltä.

Uutistoimisto AFP:n meteorologeilta saamien tietojen mukaan myrsky toi Washingtoniin 56 senttiä lunta ja New Yorkiin yli 60 senttiä. Uutistomisto Reuters puolestaan kertoo, että New Yorkissa on satanut vuorokauden sisällä lunta 68 senttimetriä ja Washingtonissa 61 senttimetriä. Lumimyrsky ei ilmeisesti ylittänyt ennätyksiä.

New Yorkissa viranomaiset ilmoittivat avaavansa teitä sunnuntaina, mutta kehottivat ihmisiä pysyttelemään edelleen kotona. Washingtonissa toivotaan, että busseja ja metrojunia saadaan liikkeelle maanantaina.  
– Älkää menkö teille vielä sunnuntaina tai maanantaina. Pääväyliä aurataan nyt, ja alkuviikosta päästään avaamaan muita teitä, sanoi Virginian kuvernööri Terry McAuliffe Washington Postille.

 Lauantaina ja sunnuntaina peruttiin tuhansia lentoja. Finnairin lennon Helsingistä New Yorkiin on määrä lähteä sunnuntaina iltapäivällä pari tuntia myöhässä.

  Myrsky vaati ainakin 16 kuolonuhria Arkansasissa, Kentuckyssa, New Yorkissa, Pohjois-Carolinassa, Marylandissa ja Virginiassa. Viranomaiset arvioivat, että vahingot ovat miljardin dollarin luokkaa. Sähköt olivat poikki kymmeniltätuhansilta.

Epätoivoisia yrityksiä kaivaa autoa lumesta

Lumimyräkkä muutti New Yorkin metropolin kuin autiokaupungiksi, kuvaili suomalaisasukas pyryn keskeltä lauantaina.


– Elämä on aika lailla pysähdyksissä. Junat eivät kulje ja kaupat ovat kiinni, vain pari kulmakuppilaa on auki. Poliiseja ajelee jonkin verran kaduilla, muuten on autiota, New Yorkin Queensissa asuva Hellevi Mauno kertoi STT:lle.

 Lunta satoi Maunon mukaan koko ajan lisää. Se hautasi alleen muun muassa kadunvarteen pysäköidyt autot. Osa kaupunkilaisista yritti taistella säätä vastaan lapioin.  
– Kadulla näkyi aika epätoivoisia yrityksiä kaivaa autoa lumen alta tai kolata kotitalon edustaa, kun sitä lunta vain koko ajan tulee ja tulee.  
Newyorkilaiset lähinnä odottivat, että lumisade lakkaisi.

Mitä olen tässä kaverien kanssa tekstaillut, niin ihmiset ovat aika tylsistyneitä, minä mukaan lukien, hän sanoi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.