Mainos

Wärtsilän voimansiirtoliiketoiminta The Switchille

Konepajayhtiö Wärtsilä myy voimansiirtoliiketoimintansa The Switch -yhtiölle. Kauppahintaa ei kerrota. Mukana siirtyy Wärtsilän henkilöstöstä parikymmentä ihmistä.  

The Switch on osa japanilaista Yaskawa-konsernia. Sen toimitusjohtaja Jukka-Pekka Mäkinen kertoo, että ostettavan liiketoiminnan vuosittainen liikevaihto on ollut joitakin kymmeniä miljoonia euroja.  

The Switchin päätoimialoja ovat tuulivoima, merenkulkuala ja teollisuuden erikoisratkaisut. Myytävään kokonaisuuteen sisältyy Wärtsilän merisovelluksiin suunnitellut keski- ja pienijännitteiset voimansiirrot. Lisäksi siinä on mukana yhtiön testauskeskus ja osia valmistuslaitoksista Norjan Stordissa.

Kaupan jälkeen The Switch toimii edelleen yhtenä Wärtsilän yhteistyökumppanina. Wärtsilä keskittyy järjestelmiin, ja The Switch toimittaa Wärtsilälle ja muille asiakkaille laivasähkökäyttöjä.  

– Tällä täsmäostolla me saamme itsellemme teknologian, jota on toimitettu satoihin laivoihin. Saamme osaamista, historiaa ja luotettavan tuotteen. Yhteistyömme jatkuu tiiviinä Wärtsilän kanssa ja me jatkamme teknologian kehittämistä, Mäkinen sanoi STT:lle.  

Kauppa on määrä saattaa päätökseen viimeistään marraskuussa.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja