Mainos

Wärtsilän tilauskanta kaikkien aikojen ennätykseen

Wärtsilä uskoo, että vahva tilauskanta siivittää liikevaihdon tänä vuonna kasvuun.

Osavuosikatsauksensa julkistaneen konepajayhtiö Wärtsilän tilauskertymä jatkaa vahvaa kasvuaan. Yhtiön tilauskanta kohosi jälleen kaikkien aikojen ennätykseen 5,5 miljardiin euroon. Tilauskannasta vajaa kolmannes toimitetaan asiakkaalle tämän vuoden aikana.

Wärtsilä arvioi markkinaosuutensa olevan keskinopeiden moottoreiden kokonaismarkkinoista 42 prosenttia. Hidaskäyntisten moottoreiden markkinoista Wärtsilän osuus on 15 prosenttia ja apumoottorimarkkinoista 5 prosenttia.

Konsernin tulos ennen veroja laski 132 miljoonaan euroon, kun se viime vuoden tammi-kesäkuussa oli 244 miljoonaa euroa. Koko konsernin liikevaihto nousi alkuvuonna 1560 miljoonaan euroon. Huhti-kesäkuussa liikevaihto jäi viimevuotisesta.

- Liikevaihdon lievä lasku toisella neljänneksellä johtuu voimalatoimitusten ajoituksesta, konsernijohtaja Ole Johansson sanoi yhtiön osavuosikatsauksessa.

Power Plants -liiketoiminnan liikevaihto laski toisella neljänneksellä 62 prosenttia viime vuoden vastaavasta jaksosta. Tammi-kesäkuun liikevaihto jäi 262 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 432 miljoonaa euroa. Power Plantsin osuus koko Wärtsilän liikevaihdosta on 17 prosenttia.

Wärtsilä uskoo, että kysyntä meriteollisuudessa ja energiamarkkinoilla jatkuu aktiivisena myös vuoden loppupuolella. Yhtiö arvioi liikevaihtonsa kasvavan tänä vuonna vahvan tilauskannan siivittämänä noin 15 prosenttia. Johanssonin mukaan tuotantokapasiteetin lisäys Vaasassa, Triestessä ja Kiinassa tukee jatkuvaa kasvua. Konserni näkee kasvumahdollisuuksia myös ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.