Walt Disney sai potkut "mielikuvituksettomuudesta" – Nämä miljardöörit aloittivat köyhinä

Onlinecollege.com kertoo sivuillaan rikkaista liikemiehistä, jotka aloittivat köyhinä ja monta kertaa päätä seinään lyöden. Jos nämä miehet eivät olisi olleet sinnikkäitä, maailmassa ei olisi Disneytä, Kentucky Fried Chickeniä, Sonya tai Microsoftia.

Walt Disney

Kun Walt Disney oli nuori, hän sai potkut sanomalehdestä. Päätoimittaja perusteli päätöstä sillä, että Disney oli "mielikuvitukseton" ja "ideaköyhä". Irtisanomisen jälkeen Disney perusti useita yrityksiä, jotka päättyivät konkursseihin. Lopulta löytyi resepti, joka toimi.

Nykyään Disneyn tavaroilla, elokuvilla ja huvipuistoilla kerätään miljardeja ympäri maailman.

Harland David Sanders

Jos olet joskus syönyt kuuluisassa amerikkalaisessa pikaruokaketjussa nimeltä Kentucky Fried Chicken, olet nauttinut Harland David Sandersin idean sadosta. Sanders yritti myydä salaista kanareseptiään eri ravintoloille 1 009 kertaa, ennen kuin yksi ravintola lopulta suostui ottamaan sen listoilleen. Nykyään KFC:n maailmanlaajuisesti levittyneissä ravintoloissa syö 12 miljoonaa ihmistä päivässä.

Akio Morita

Nimi Akio Morita ei ehkä ole tuttu, mutta Sony varmasti on. Kun Morito perusti yrityksen, sen ensimmäisenä tuotteena lanseerattiin riisinkeitin. Tuote pikemminkin poltti riisit kuin keitti ne, ja sitä myytiin alle sata kappaletta.

Morito ei kuitenkaan lannistunut ensimmäisestä takapakista. Hän luotsasi Sonyn siksi yritysjätiksi, jona se nykyään tunnetaan.

Henry Ford

Ford tunnetaan maailmanlaajuisesti autoistaan, mutta kun nuori Henry Ford alkoi luoda uraa, hän epäonnistui monta kertaa. Yritykset jättivät hänet rahattomaksi kaiken kaikkiaan viidesti, ennen kuin hän lopulta onnistui perustamaan menestyneen Ford Motor Companyn.

R.H. Macy

Macy's on varmasti yksi tunnetuimmista yhdysvaltalaisista tavarataloista. Moni tuskin tietää, että sen perustaja, R.H. Macy, oli ehtinyt luotsata jo seitsemää kaatunutta yritystä ennen kuin New Yorkin tavaratalo vei ketjun nousuun.

F.W. Woolworth

Woolworth oli aikoinaan yksi USA:n suurimmista tavarataloketjuista. Ennen sen perustamista nuori F.W. Woolworth työskenteli tavallisessa vaatekaupassa. Hän ei saanut palvella siellä asiakkaita, koska paikan johtajan mielestä Woolworthilta puuttuivat siihen vaadittavat taidot.

Soichiro Honda

Soichiro Honda haki uransa alussa insinöörin töitä Toyotalta, mutta ei saanut paikkaa. Pitkään työttömänä elänyt Honda alkoi lopulta itse rakentaa kotonaan skoottereita. Naapurien kannustamana hän perusti oman yrityksen. Nykyään Honda on miljardiyhtiö.

Bill Gates

Bill Gatesin tulevaisuus ei aina näyttänyt valoisalta. Hän jätti Harvardin kesken ja epäonnistui ensimmäisessä yrityksessään perustaa oma firma, Traf-O-Data. Nykyään tämä Microsoftin toinen perustajajäsen voi jo taputella itseään olalle ja laskeskella setelinippuja.

Lähde: Onlinecollege.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja