Wallu Valpio: Janitskin oli todellisuudessa aivan eri ihminen – ”MV-lehden jälkeen olisi voinut aivan yhtä hyvin auttaa köyhiä rakentamaan huusseja Intiassa”

1:22

Mediapersoona Wallu Valpio muistelee menehtynyttä Ilja Janitskinia MTV Uutisten haastattelussa.

Valpio kertoo tunteneensa Janitskinin monien vuosien ajan. Hänen mielestään Janitskin oli ollut nuorempana aivan erilainen ihminen, kuin mitä hänen myöhempi toimintansa MV-lehdessä antoi ymmärtää.

– Kun Ilja lähti pyörittämään Absolute -lehteä (vuonna 2002) Jussi Ahteen kanssa, niin hän oli näihin aikoihin kaveri, joka pukeutui Lacosten poolopaitoihin ja kuunteli Bad Boys Blueta. Tuolloin hän oli erittäinkin liberaali ajatuksiltaan. Voin sanoa, että ei siinä paljon ihonvärejä eikä uskontoja siinä vaiheessa käsitelty, kun minä opin hänet tuntemaan.

Valpio kertookin oppineensa tuntemaan Janitskinin avoimena, hymyilevänä ja kaikista välittävänä ihmisenä. Asiat kuitenkin muuttuivat jossakin vaiheessa ja MV-lehden Janitskin näyttäytyi julkisuudessa aivan erilaisena. Valpio ei silti usko, että Janitskin olisi muuttunut varsinaisesti ihmisenä.

– Iljalla oli nuorempana tahtotila omistaa jossain vaiheessa Espoossa omakotitalo, Volvo pihassa ja kultainen noutaja. Se oli se, mihin vanha Ilja pyrki. Kun nämä tavoitteet eivät toteutuneet niin uskon, että tämän takia hän tämän tietyn polun valitsi.   

Valpion mielestä MV-aikojen Janitskinin radikaali ajatusmaailma ei missään nimessä edusta ”aitoa” Janitskinia.

– Minusta vähän tuntuu, että hyppääminen jossain vaiheessa näihin moottoripyöräkerhoihin ja MV-lehteen johtui siitä, että hän oli vähän yksinäinen sielu, joka kaipasi kaipasi aika paljon kollektiivista hyväksyntää. Hän oli valmis muuttamaan suuntaansa aika radikaalisti siihen suuntaan, mistä hyväksyntää sitten tuli ja missä hän koki olevansa jollakin tavalla hyväksytty .

Valpio pohtii, että Janitskin olisi saattanut yllättäen tehdä jonkin aivan päinvastaisenkin tempauksen, kuin mitä hänen MV-imagonsa antoi ymmärtää.

– Kun hän jättäytyi MV-lehdestä pois, niin odottelin jo seuraavaa tahoa, mihin hän seuraavasti panostaa paukkunsa. Hyvin olisin voinut kuvitella, että hän olisi ollut seuraavaksi hyväntekeväisyysmatkalla rakentamassa huusseja köyhille Intian köyhimmillä alueilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja