Wall Streetin jättipankit pelaavat nyt varman päälle – suosittelevat näitä osakkeita vuodelle 2019

Suomalaiset suursijoittajat eivät pelästyneet osakemarkkinoiden heilahtelua 1:54
Suomalaiset suursijoittajat eivät pelästyneet osakeheilahteluja

Yhdysvaltalaisten suurpankkien loppuvuoden osakesuositukset ovat nyt tavallista varovaisempia, mikä kuvastaa markkinoilla nähtyä epävarmuutta.

Yhdysvalloissa suurimmat jättipankit ovat loppuvuoden osakesuosituksissaan tavanomaista varovaisempia, kertoo Reuters. Tämä ei ole mikään ihme, sillä osakemarkkinoilla nähtiin vuoden lopussa kovaa turbulenssia, kun huolet maailman talouskasvusta ja yleisen markkinasentimentin kääntymisestä nousivat pintaan.

Reuters kertoo, että 10 suuren Wall Streetin pankin joukosta 8 suosittaa painottamaan ensi vuodelle ainakin yhden defensiivisen toimialan osakkeita. Näihin pankkeihin kuuluvat Morgan Stanley, Goldman Sachs ja Barclays. Viime vuonna mitään samoista toimialoista suositti samoista 10 pankista vain kaksi.

Pelot laskumarkkinasta ovat hillinneet

Defensiivisiin eli markkinalaskulta suojaaviin osaketoimialoihin kuuluvat esimerkiksi päivittäistavaratuotteet sekä energia- ja vesiyhtiöt. Myös lääkeyhtiöt luetaan yleisesti samaan joukkoon. Defensiiviset yhtiöt myyvät palveluita, joiden kulutuksesta asiakkaiden on vaikeaa tai mahdotonta tinkiä, vaikka yleinen taloustilanne heikkenisi rajusti.

Yleensä suurpankit ovat ennusteissaan selvästi aggressiivisempia, mikä on näkynyt etenkin kasvuorientoituneiden teknologia- ja viestintäalojen suosimisena. Nyt pelot laskumarkkinasta ovat kuitenkin hillinneet näiden toimialojen suosittamista.

Esimerkiksi Bank of America Merrill Lynch suosittaa nyt ylipainottamaan sähköyhtiöitä, joiden 6–8 prosentin arvioitu tuotto saattaa pankin mukaan osoittautua hyväksi nyt, kun markkinaheilunta on suurta.

Defensiivisten osakkeiden aiempi vähäinen suosio on sikäli ymmärrettävää, etteivät ne ole osakehinnalla mitattuna tuottaneet suuria voittoja sijoittajille pitkään jatkuneen nousumarkkinan aikana, vaan tuotot ovat perustuneet lähinnä osinkovirtaan.

Lue myös:

    Uusimmat