Mainos

Wahlroos vakuuttaa: Nordean veroparatiisisäännöt tiukemmat kuin laki edellyttää

1:55

Nordealla on tiukemmat veroparatiisisäännöt kuin mitä kansalliset tai kansainväliset säädökset edellyttäisivät, vakuuttaa Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos. Wahlroos korostaa, että vain eduskunta voi päätöksillään puolustaa Suomen verotuloja, ja se on vaikea tehtävä.

Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos puolustaa pankkiaan ja itseään Hjallis Harkimon Talk Showssa, joka esitetään kokonaisuudessaan MTV3-kanavalla huomenna perjantaina kello 21.

– Minä toimin sääntöjen mukaan, sääntöjen ja lainsäädännön mukaan ja viimeistä piirtoa myöten, painottaa Wahlroos.

Wahlroos sanoo, että myös Nordea tiukensi omia sääntöjään viime vuosikymmenen lopussa.

– Vuoden 2009 jälkeen meillä on ollut kaikessa tällaisessa toiminnassa tiukemmat säännöt kuin mitä lainsäädäntö tai kansainvälinen sääntely edellyttäisivät.

– Täytyy myös ymmärtää se, että Nordea ei ole tosiasiallisesti koskaan – päinvastoin kuin lehdet kirjottavat – perustanut yhtiöitä asiakkailleen, vaan me olemme vain yksinkertaisesti antaneet halukkaille asiakkaillemme yhteystiedot jostakin olemassa olevasta rakenteesta, jatkaa Wahlroos.

Päätösvastuu eduskunnalla

Suomen suhde veroparatiiseihin pitää Wahlroosin mukaan päättää eduskunnassa.

– Se on lainsäätäjän asia. Meidän täytyy keskustella siitä, missä määrin haluamme elää avoimessa maailmassa, jossa kaikki, niin ihmiset kuin rahat, voivat liikkua rajojen yli ja missä määrin meidän täytyy puolustaa meidän omia verointressejä.

– Tämä on hirveän vaikea asia, mutta tasapainottaminen pitää tehdä Suomen eduskunnassa, sanoo Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.