Wahlroos-tutkintapyynnön takana Kari Uoti, syynä kirjaväitteet: "Ei ollut muuta mahdollisuutta"

Juristi Kari Uotin mukaan hänen tekemänsä tutkintapyynnön syynä ovat Björn Wahlroosin muistelmateoksen sisältämät loukkaavat ja virheelliset väitteet. MTV Uutiset kertoi tänään Wahlroosiin kohdistuvasta rikosepäilystä.

Juristi, lakiasiaintoimistoa pyörittävä Kari Uoti vahvistaa MTV Uutisille tehneensä tutkintapyynnön talousvaikuttaja Björn Wahlroosista viime syksynä. 

MTV Uutiset kertoi tänään aamulla, että Wahlroosia epäillään kunnianloukkauksesta, ja rikosepäilyä tutkii Helsingin poliisilaitos. 

Helsingin Sanomat kertoi tänään päivällä Uotin olevan tutkintapyynnön takana. Samassa haastattelussa Wahlroos torjui rikosepäilyn.  

Uotin mukaan tutkintapyynnön syynä on se, että Wahlroosin muistelmateoksessa Sateentekijät. Eräänlaiset päiväkirjat 1992−2001. esitetään häntä vahingoittavia loukkaavia ja virheellisiä väitteitä.

Olen ollut heihin (kustantamoon) yhteydessä ja kertonut, että tässä (kirjassa) on ongelma, joka on loukkaava, ja elinkeinoani vahingoittava. Ja koska se ei johtanut toimiin, joita sivistyneet ihmiset yleensä tällaisissa tilanteissa tekevät, niin minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tehdä tutkintapyyntö.

"Ongelmallisia kohtia" muutettiin hieman

Uoti ei halua täsmentää, mitä kirjan kohtaa tutkintapyyntö koskee.

Wahlroos muun muassa kuvailee kirjassaan "Uotin veljeksiä" kirjan tapahtuma-aikaan "huonomaineisiksi". 

Uotin mukaan hänen pyynnöstään muistelmateoksen ongelmallista kohtaa muutettiin hieman kirjan seuraavaan painokseen, mutta se ei muuttanut "juridista tilannetta". 

Wahlroos tai hänen kirjansa kustantaja Otava eivät ole kommentoineet asiaa MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat