Wagner-pomon mukaan Ukrainan vastahyökkäys on saanut Venäjän joukot perääntymään Itä- ja Etelä-Ukrainassa

Venäläisen palkkasotilasyhtiön johtaja tilittää rajusti Venäjän sotilasjohtoa vastaan.

Ukrainan vastahyökkäys on saanut Venäjän joukot perääntymään Itä- ja Etelä-Ukrainassa, sanoo venäläisen Wagner-palkkasotilasyhtiön pomo Jevgeni Prigozhin.

Prigozhin kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa tänään. Värikkäistä ilmaisuista tunnettu Prigozhin valitti varajoukkojen puutteesta, sanoi venäläisjoukkojen "ryvettyneen veressä" ja julisti joukkoja petetyn.

Hänen kertomansa poikkeaa rajusti Venäjän presidentin Vladimir Putinin aiemmasta ilmoituksesta, jonka mukaan Ukraina on kärsinyt "katastrofaalisia menetyksiä" vastahyökkäyksessään ja taistelut ovat tyyntyneet.

Prigozhin kyseenalaisti koko hyökkäyssodan

Ukraina puolestaan on ilmoittanut vallanneensa takaisin pieniä alueita ainakin Zaporizhzhjassa sekä Hersonissa. Taistelut ovat uutistoimisto AFP:n mukaan myös kiihtyneet eivätkä hiljenneet, vaikka Putin niin antoi ymmärtää.

– Venäjän armeija perääntyy Zaporizhzhjan ja Hersonin rintamilla. Ukrainan asevoimat työntävät takaisin Venäjän armeijaa, Prigozhin sanoi.

Kyseiset alueet ovat osa Venäjän viime vuonna laittomasti itseensä liittämistä alueista, vaikka ne eivät alun perinkään olleet täysin Venäjän hallinnassa.

Prigozhin meni jopa niin pitkälle, että hän kyseenalaisti kokonaan Putinin päätöksen aloittaa hyökkäyssota Ukrainassa helmikuun lopulla 2022.

– Miksi erityisoperaatio aloitettiin? (Koska) sotaa tarvittiin pönkittämään joidenkin paskiaisten itsetehostusta varten, hän laukoi.

Ukraina sanoo torjuneensa yöllä 13 ohjusta

Ukraina puolestaan kertoi aamulla ilmatorjuntansa jatkaneen Venäjän iskujen torjumista ja estäneen viime yönä iskun sotilaslentokentälle.

Ukraina kertoi viime yön aikana onnistuneensa ampumaan alas yhteensä 13 Venäjän risteilyohjusta. Ilmavoimien mukaan Kaspianmereltä Tupolev Tu-95 -koneista laukaistut ohjukset ammuttiin alas Hmelnytskyin alueen yläpuolella.

Alueen kuvernöörin Serhi Tjurinin mukaan estetty isku oli suunnattu Ukrainan ilmavoimien lentokenttään, kertoi brittilehti Guardian.

Lue myös:

    Uusimmat