Wagner-joukot etenevät kohti Moskovaa moottoritietä pitkin – "Venäjällä ilmeisesti vaikeuksia saada sinne maavoimien joukkoja"

Wagner-joukot noin 400 kilometrin päässä Moskovasta – "Joukot olisi naurettavan helppo löytää moottoritieltä keskellä päivää" 3:46
Puolustusvoimien entinen komentaja Jarmo Lindberg käy läpi Wagner-joukkojen etenemisen tänään.

Wagner-palkkasotilasryhmän ja Venäjän välisiä taisteluita on raportoitu tänään Moskovaan johtavalla M4-moottoritiellä.

Puolustusvoimien entinen komentaja ja kansanedustaja Jarmo Lindberg arvioi Wagner-joukkojen olevan 400 kilometrin päässä Moskovasta.

– Vaikuttaa siltä, että joukot ovat edenneet Voronezhin pohjoispuolelle, noin 400 kilometrin päähän Moskovasta. On huhuja, että joukot olisivat edenneet pidemmällekin, mutta varmat tiedot ovat Voronezhin pohjoispuolelta, Lindberg sanoi Seitsemän Uutisten haastattelussa.

Venäjän ja Wagner-joukkojen on nähty taistelevan tänään Moskovaan johtavalla M4-moottoritiellä. Lindberg sanoo, että Wagner-joukot ovat Venäjälle helppo kohde moottoritiellä.

– Venäjällä on ilmeisesti vaikeuksia saada sinne keskitettyä maavoimien joukkoja. Voronezhissa  ja Lipetskissä on isot lentotukikohdat, joissa on taktisia koneita. Olisi naurettavan helppoa löytää Wagnerin joukot keskellä päivää M4-moottoritieltä ja käydä tuhoamassa kärki ja pysäyttää joukot. On ihmeellistä, jos sitä ei tehtäisi.

Wagner vallannut keskeisen tukikohdan

Wagner-joukot kertoivat aamulla saaneensa Venäjän sotilastukikohdan haltuunsa Donin Rostovista. Lindberg sanoo valtauksen olevan merkittävä, sillä koko Ukrainan vastaista operaatiota johdetaan tästä esikunnasta.

Wagner-joukot kertoivat sen jälkeen ottaneensa haltuunsa myös sotilastukikohdan Voronezhissa 

–  Siellä on tärkeä lentotukikohta, josta on lennetty rynnäkkökoneilla ja hävittäjillä operaatioita Ukrainaan koko ajan. Sieltä on tullut tietoja taisteluista, mutta ne ovat olleet kovin epämääräisiä, Lindberg sanoi.

Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin on kertonut joukkojen pyrkivän kaappaamaan vallan Venäjän sotilasjohdolta.

Lue myös:

    Uusimmat