Vuosikymmeniä vanhat hirmuteot ratkesivat – poliisi paljastui Pariisin sarjamurhaajaksi

Pariisissa vuosikymmeniä selvitetty sarjamurhamysteeri on ratkennut, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Entinen santarmi eli sotilaspoliisi oli ennen kuolemaansa tunnustanut olevansa murhaaja. Hänet on tunnettu nimellä Le Grêlé. Oikealta nimeltään François Véroven DNA on täsmännyt useaan rikospaikkaan.

Hänen tekemät murhat ja raiskaukset järkyttivät Pariisia vuosina 1986–1994, mutta niitä ei ollut saatu ratkaistua.

Yhtenä karmeana tapauksena hän murhasi 11-vuotiaan tytön vuonna 1986.

Vérove on yhdistetty neljään murhaan ja kuuteen raiskaukseen. Uhrien perheitä edustavan juristin mukaan tapauksia on kuitenkin epäilemättä enemmän.

Näin tapaus ratkesi

Tapaus viimein ratkaistiin, kun tutkiva tuomari lähetti kirjeitä 750 sotilaspoliisille, jotka työskentelivät Pariisissa murhien aikaan.

59-vuotias Vérove oli ollut sotilaspoliisi ennen siirtymistään poliisiksi ja myöhemmin eläkkeelle. Poliisi kutsui miehen 24. syyskuuta DNA testeihin viisi päivää myöhemmin. Véroven vaimo ilmoitti hänet kadonneeksi 27. syyskuuta.

Miehen ruumis löydettiin vuokratusta asunnosta Grau-du-Roista Välimeren rannalta itsemurhaviestin kera. Syyttäjien mukaan miehen DNA täsmää useisiin todisteisiin rikospaikoilta.

Kirjeen sisältöä ei ole vahvistettu, mutta ranskalaisten mediatietojen mukaan mies tunnusti tunteneensa ”aiempia impulsseja”, mutta kertoi myös saaneensa itsensä kasaan. Ilmeisesti hän tunnusti myös tekonsa ilman uhrien nimeämistä tai olosuhteita.

Lue myös:

    Uusimmat