Vuosi sitten avioitunut Salkkarit-kaunotar perheenlisäyksestä: "Suunnitelmia on aina"

Salkkareista tunnettu näyttelijä Monika Lindeman juhlistaa pian yksivuotishääpäiväänsä yhdessä brittimiehensä Darrenin kanssa. 

Salatut elämät -sarjasta tunnettu Monika Lindeman avioitui englantilaisen Darren-miehensä kanssa vajaa vuosi sitten heinäkuussa 2016. Pariskunta asuu tällä hetkellä Helsingissä ja heidän arkensa rullaa mutkattomasti.

– Ei elämäni ole juurikaan muuttunut naimisiin menon jälkeen, koska olimme jo sen verran kauan olleet yhdessä ennen vihkimistä, Lindeman myöntää.

Heinäkuussa 2017 koittaa avioparin ensimmäinen vuosipäivä vihkimisen jälkeen. Lindeman muistelee lämmöllä vuoden takaisia hääjuhliaan.

– Meillä oli todella upeat viikon mittaiset hääbileet vuosi sitten. Kun ensimmäinen vuosipäivä koittaa, voimme muistella kaikkea sitä. Hääviikko oli ehkä parasta aikaa elämässäni, Lindeman muistelee. 

Töissä menee hyvin, parisuhde kukoistaa ja pian starttaa toinen vuosi avioparina. Mahtaako seuraavaksi suunnitelmissa olla uusi tulokas perheeseen?

– Suunnitelmiahan aina on, mutta katsotaan nyt, miten se tähän kaiken työhässäkän oheen sopisi, Lindeman vinkkaa.

Kaksi urahaavetta yhdellä iskulla 

Lindeman on tullut tunnetuksi Salkkareista tuittupäisenä naispoliisina, joka päätyy kaikkien kommellusten ja rikoskäänteiden kautta yhteen Kari Taalasmaan (Tommi Taurulan) kanssa. Hän on näytellyt sarjassa reilut kaksi vuotta.

Hahmovalinta oli Lindemanille erittäin osuva, sillä näyttelijätär haaveili aikoinaan työstä naispoliisina.

– Meillä kävi koulussamme yläasteella vieraana kaksi poliisia. Heistä toinen oli nainen. Katsoin naispuolista poliisia ja mietin, että hän on käynyt poliisikoulun ja työskentelee nyt poliisina. Miten siistiä! Lindeman hihkuu. 

– Olen aina ollut sitä mieltä, että poliisit tekevät tärkeää työtä ja heitä arvostellaan liikaa. Jos poliiseja ei olisi, mihin tämä maailma olisi menossa? Lindeman jatkaa.

Kiinnostus poliisin työhön heräsi jo lukioikäisenä, kun Lindeman kuuli, että näyttelijäntyö on haastavaa, eikä työnsaanti ole varmaa. Piti keksiä B-vaihtoehto.  

– Rupesin miettimään, pitäisikö minun suuntautua opettaja-ammattiin. Jossain vaiheessa minulle tuli kuitenkin sellainen tunne, että haluan työltäni myös jännitystä, Lindeman muistelee.

Innostuttuaan poliisin pestistä Lindeman tutustui eri poliisikouluihin ja pääsykoevaatimuksiin. Ajatus poliisin ammatista kuitenkin kariutui melko pian, kun luova työ haasteistaan huolimatta veti enemmän puoleensa.

– Olen pienestä asti halunnut näyttelijäksi ja tehnyt kaikkea luovaa, esimerkiksi soittanut instrumentteja, tykännyt esiintymisestä ja käynyt ilmaisutaidonkursseilla, Lindeman kertoo.

Hän on tyytyväinen siihen, että tällä hetkellä hän pääsee toteuttamaan molempia unelma-ammattejaan, sillä Salkkarit ovat mahdollistaneet näyttelemisen poliisin ammatissa.

Salkkarit ei ollut itsestäänselvyys

Reilut kaksi vuotta sitten Lindeman hyppäsi lentokoneen kyytiin Lontoosta ja matkusti koekuvauksiin Suomeen. Hän ei olisi silloin osannut ennustaa asuvansa puoli vuotta sen jälkeen pysyvästi Suomessa yhdessä aviomiehensä kanssa.

Näyttelijättären ura oli alkanut Vaasasta, josta hän valmistui teatteri-ilmaisun kandiksi ja työskenteli sen jälkeen näyttelijänä, opettajana sekä juontajana radiossa.

Kun tuttuun ja turvalliseen kyllästynyt Lindeman kaipasi lisää haasteita, hän muutti Lontooseen jatkamaan näyttelijätöiden parissa.

– Duunia riitti aluksi kahden ja puolen vuoden ajan, mutta sen jälkeen hiljeni, vaikka olin todella aktiivinen töiden haun suhteen, Lindeman muistelee kahden vuoden takaisia aikojaan.

Kun Lindeman huomasi, ettei työtilanne ole sen parempi Lontoossakaan, hän alkoi etsiä töitä myös Suomesta. Lindeman haki mukaan Salkkareihin ja kävi koekuvauksissa kahdesti.

– Toisella kuvauskierroksella näyttelin Tommi Taurulan (Kari Taalasmaa) kanssa, koska tiedettiin, että Linda-poliisilla tulee olemaan suhde Karin kanssa.

Kun näyttelijätär sai puhelun sarjaan hyväksymisestä vuoden 2015 alussa, oli aika pakata laukut. Kuvaukset aloitettiin Suomessa maaliskuussa 2015.

Aluksi Lindeman matkusti Suomeen kuvauksiin Lontoosta käsin, mutta vuoden lopussa oli aika pakata viimeisetkin tavarat lentokoneeseen. Lindeman muutti takaisin Suomeen yhdessä nykyisen aviomiehensä kanssa. 

Tällä hetkellä Lindeman näyttelee Salkkareiden lisäksi Pihlajakadun tuhmat tädit -kesäohjelmassa. Nettisarjan parissa työskentelee yli 40 alan ammattilaista. 

Tuhmikset-sarja on tuonut mukanaan uudenlaisia haasteita näyttelijän työhön. Välillä vaatteita hajoaa ja kuohuviinilasit posahtavat kilistäessä, mutta muuten porukka on säilynyt ehjin nahoin.

Yksi asia on kuitenkin hieman jännittänyt kokenutta näyttelijää sarjan kuvauksissa, nimittäin baaritiskillä tanssiminen Tuhmisten ensimmäisen tuotantokauden kuvauksissa.

– Kun tanssin korkeilla korolla baaritiskillä, pelkäsin, että lennän lasipullojen päälle ja kuolen. Olin kauhusta kankeana, Lindeman paljastaa.

Salatut elämät on kesätauolla ja palaa ruutuun uusin jaksoin syksyllä. Sillä välin voit nauttia Pihlajakadun tuhmat tädit 2 -kaudesta MTV Katsomossa!

Lue myös:

    Uusimmat